Witam
Potrzebuje informacji na temat serwo. Moje jest małe średnicy ok 15 cm. Gdzieś wyczytałem że pasuje od b3 b4 więc takowe zakupiłem ale jest dwa razy większej średnicy. Jeszcze starego nie zdjalem bo nie wiem czy się to w ogóle opłaca bo nie będzie pasować.
Hamulce mam twarde i podejrzewam serwo bo podciśnienia sprawdziłem i są szczelne.
[B2 1.6 DT] Serwo hamulcowe
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
To jest tez błędny test. Bo jak w bardo dobrym stanie to tez taki efekt będzie.PieterB pisze:uszek, czy to będzie pasować Ci nie powiem ale sprawdzić serwo jest dość łatwo - zapalasz auto trzymając jednocześnie pedał hamulca wciśnięty i jak w momencie gdy silnik zaskoczy pedał poleci trochę w dół znaczy że działa a jak nie to nie.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Sprawne serwo trzyma podciśnienie na trzy cztery depnięcia. Wiec jeśli nie opróżnisz podciśnienia przed testem może nie być różnicy przy takim teście. Wiec pierwsze depnięcie i trzymanie przy odpalaniu nie będzie różnicy bo serwo zadziałało z zgromadzonym podciśnieniem.PieterB pisze:hmm, nie rozumiem?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
a widzisz na to nie wpadłemJarewa pisze:Sprawne serwo trzyma podciśnienie na trzy cztery depnięcia. Wiec jeśli nie opróżnisz podciśnienia przed testem może nie być różnicy przy takim teście. Wiec pierwsze depnięcie i trzymanie przy odpalaniu nie będzie różnicy bo serwo zadziałało z zgromadzonym podciśnieniem.PieterB pisze:hmm, nie rozumiem?