[B4 1.9 1Z] Problem z kontrolą check
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Problem z kontrolą check
Witam wszystkich.
Mam takie pytanie. Sterownik jest po programie wyrzucone immo,oczywiście sterownik 16 bit. I jest problem z kontrolka check słyszałem że wystarczy odłączyć kabel prowadzący do komputera który odpowiada za immo i kontrolka ugasnie. Komentarzy typu wyjmij żarówkę z licznika to proszę sobie darować.
Poprosił bym pinout kości 68 pin prowadzącej do komputera. Z góry dziękuję za pomoc.
Mam takie pytanie. Sterownik jest po programie wyrzucone immo,oczywiście sterownik 16 bit. I jest problem z kontrolka check słyszałem że wystarczy odłączyć kabel prowadzący do komputera który odpowiada za immo i kontrolka ugasnie. Komentarzy typu wyjmij żarówkę z licznika to proszę sobie darować.
Poprosił bym pinout kości 68 pin prowadzącej do komputera. Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2018, 03:56 przez FelixMaster 890, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Hm dziwne jak immo off to nie powinno być problem z kontrolką. Bo to jest immo1 więc puszka pod kierownica i tam trzeba odłączyć. Widocznie masz problem kluczyk puszka immo a nie to że sterownik immo off.
Znajdź ta puszkę i odlacz odpiecie od ECU nie pomoże u ciebie jest problem z samym immo anie że ECU ma wyłączone immo.
Znajdź ta puszkę i odlacz odpiecie od ECU nie pomoże u ciebie jest problem z samym immo anie że ECU ma wyłączone immo.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Jakieś cuda na kiju panie masz ...żaden sterownik 16 bit z numerami 028906021 nie miał nawet wyprowadzonej kontroli check ...wiec jezeli jakimś cudem masz u siebie tą kontrolkę ,to na bank nie jest to kontrolka check ,bo czy to 8 czy 16 bit w tdi nie ma jej wyprowadzonej i nie istnieje takowa w pinout takich sterowników ....check był tylko w starych sterownikach a 80 z nastawnikiem potencjometrycznym 4A0907401B i w 5 cio cylindrowych 2,5 tdi ze sterownikiem 4A0907401 P,E,F ,AD...a co do immo to jak jest zdjęte to silnik po prostu odpala i nie gasnie...68 ,23,45 pin w ecu 028906021 to zasialnie ecu + 12 v z przkaznika ...bez żadnego zwiazku z immo i czymkolwiek innymFelixMaster 890 pisze:Mam takie pytanie. Sterownik jest po programie wyrzucone immo,oczywiście sterownik 16 bit. I jest problem z kontrolka check słyszałem że wystarczy odłączyć kabel prowadzący do komputera który odpowiada za immo i kontrolka ugasnie. Komentarzy typu wyjmij żarówkę z licznika to proszę sobie darować.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2018, 20:53 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Albo dobrze przeczytaleś ,a autor pomylił kontorlke check z kontrolką immo ...bo kontrolka immo oczywiscie może być ..np.w mojej A4 jest ...i będzie mrugać przy wyłaczonym immo w sterowniku i odpaleniu zwykłym kluczykiem do drzwi ,bo centralka immo nie wie że immo jest wywalone w sterowniku i sobie mruga ...ale własnie tylko w sytuacji gdy kluczyk jest bez transpondera ,bo na ori kluczyku z transponderem nie mruga..zadne cudowanie tu nie pomoże bo immo w kompie ,a mruganie kontrolki to dwa niezalezne układy i jedyne wyjscie zeby kontrolka nie mrugała ,to wyjecie żarówki albo wywalenie całej centralki z immoJarewa pisze:A widzisz a ja żle przeczytałem i myślałem że chodzi o kontrolkę immo.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Chodzi mi o to że pali się ciągle kontrolka check. A jeśli odlacze pod kierownica nadal się pali. A nie mogę później połączyć się z silnikiem. Oczywiście chodzi mi o vag. Wiem że najprościej było by wyjąć żarówkę ale chcę aby ta kontrolka działała normalnie. W Audi nie ma kontrolki immo. Więc chodzi o kontrolke check.Jarewa pisze:Pierw się określ o jaką kontrolkę chodzi bo immi z check nie ma nic wspólnego. A może to całkiem inna kontrolka w udi sporo było dodatkowych i ktos pomylił miejsca albo ktoś zmienił folie ikonek.
Po odłaczeniu wtyczki immo zgasła?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek