[80 B3/B4] Ile żarówek i jaki typ wchodzi do licznika VDO
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Odgrzewam temat, no bo problem mnie dopadł.
Zapodają fotkę a na niej zegary z B3-te z dużym wskazówkowym zegarem. Wypiąłem je bo kostkę wymieniałem i myślę że jest okazjo to wymienię żerówki oświetlenia , bo już tylko jedna chyba bżdziła i w nocy nie widać- zwłaszcza temperatury.
A tu stop ! Nie mogę żadnej wyciągnąć. Ani przez obracanie ( coś trzeszczy ) , ani do góry . Co je grane Panowie. Czy od spodu coś je blokuje i trzeba zdjąć całą płytę i grzebać z drugiej strony ??
Czy też brać obcęgi w łapę i musi coś puścić.
Instrukcje mówią o przekręceniu w lewo o 90 " i ciągnięcie , inni inaczej. Jak to z tym jest -nie chciał bym coś pourywać.
Doradzcie jesli można.
Zapodają fotkę a na niej zegary z B3-te z dużym wskazówkowym zegarem. Wypiąłem je bo kostkę wymieniałem i myślę że jest okazjo to wymienię żerówki oświetlenia , bo już tylko jedna chyba bżdziła i w nocy nie widać- zwłaszcza temperatury.
A tu stop ! Nie mogę żadnej wyciągnąć. Ani przez obracanie ( coś trzeszczy ) , ani do góry . Co je grane Panowie. Czy od spodu coś je blokuje i trzeba zdjąć całą płytę i grzebać z drugiej strony ??
Czy też brać obcęgi w łapę i musi coś puścić.
Instrukcje mówią o przekręceniu w lewo o 90 " i ciągnięcie , inni inaczej. Jak to z tym jest -nie chciał bym coś pourywać.
Doradzcie jesli można.
Dziękuję za poradę , ale nie idą także przy dociskaniu do płyty. Coś jest nie tak - musi być inny sposób-jakieś segery albo zapinki z drugiej strony, albo inny miemiecki patent.
Rozkręcać sie boję, bo jak też mi sie to wszystko roz...leci , to sie nie pozbieram. Zamontuje jak jest a najwyżej kupie se za złotufke latereczke na sznurku i w razie potrzeby lukne.-- Obym tylko nie luk"nął do rowu albo jeszcze gorzej....
!!!!!!! Niecałe pół sekundy i dwie żaróweczki na wierzchu . A ja cało noc nie spałem. Oczywiście dzięki wielkie/
.
Rozkręcać sie boję, bo jak też mi sie to wszystko roz...leci , to sie nie pozbieram. Zamontuje jak jest a najwyżej kupie se za złotufke latereczke na sznurku i w razie potrzeby lukne.-- Obym tylko nie luk"nął do rowu albo jeszcze gorzej....
!!!!!!! Niecałe pół sekundy i dwie żaróweczki na wierzchu . A ja cało noc nie spałem. Oczywiście dzięki wielkie/
.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2018, 08:09 przez antoni, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Po przekręceniu w położenie w którym żarówka wychodzi powinno dać się ją wyciągnąć palcami. Nawet kręcąc przeciwnie do wskazówek zegara nie powinno się nic wyłamać bo zapadki będą przeskakiwać na tymi otworami po bokach.
Jak już zmienisz to sprawdź jak świeci zanim przykręcisz bo zwykle lubi któraś żarówka nie łączyć.
Jak już zmienisz to sprawdź jak świeci zanim przykręcisz bo zwykle lubi któraś żarówka nie łączyć.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 KV
Re:
No właśnie zrobiłem tak jak piszesz, ale mam wrażenie, że świecą bardzo słabo.maciek889 pisze: ↑25 maja 2018, 10:41Po przekręceniu w położenie w którym żarówka wychodzi powinno dać się ją wyciągnąć palcami. Nawet kręcąc przeciwnie do wskazówek zegara nie powinno się nic wyłamać bo zapadki będą przeskakiwać na tymi otworami po bokach.
@Edit
pokusiłem się o nowe żarówki z https://zarowki-samochodowe.pl/marka/audi/