Czyli banka może zostać tylko wykręcić ten czujnik z góry i dać tam ten który wykręciłem przy montażu bańki a na koniec zamienić kable i będzie?
Edit:
Zmiana kabli raczej odpada, ten z góry jest zbyt krotki aby przenieść go na dół. Lepiej będzie po prostu wkręcić bańkę u góry a na dole dać ten czujnik który wcześniej wykręciłem. Jutro sie tym zajmę i dam znać jak wyszło.
Edit2:
Wszystko działa, dzięki za pomoc!
[B4 2.0 ABT] Kontrolka cisnienia oleju
Ja mam zagwozdkę z kontrolką ciśnienia oleju. Od niedawna jestem posiadaczem egzemplarza z licznikiem un4 auto chekiem i obrotkiem. Zdążyłem się zorientować że na liczniku są miejsca na kontrolkę CAT lub otwartego dachu. Nie mam natomiast kontrolki ciśnienia oleju. Nie ma jej na panelu, a auto check nie pokazuje braku ciśnienia. Jak to ma byc w tych licznikach? Kiedy i z kad dostane informacje o braku ciśnienia?
-
OnlineKrzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Mając AC , to masz wyświetlacz graficzny.KamilJ. pisze:z licznikiem un4 auto chekiem
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0b0NLdlM8kA?rel=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
Nie zaświeca się u mnie kontrolka oleju jak to jest na filmie podrzuconym przez Krzysiek 84. Zauważyłem również że nie zaświeca się u mnie kontrolka pasów choć przyzwyczajony jestem, ze się zawsze zaswieca jak to miałem w innym egzemplarzu. Ktoś paluszki chyba sadzał.... Od czego zacząć szukając zaginionej kontrolki? Dlaczego się nie zaświeca po przekręceniu kluczyka jak to jest na filmie? jak wogle przetestować wszystkie kontrolki jak w filmie?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Dokładnie AC informuje tylko jak jest problem. A jak nie ma to jest "OK" i koniec no przed ok jeszcze sprawdza czujnik stopu dlatego OK pokazuje się po naciśnięciu hamulca o ile sprawny czujnik i sprawne światła hamulca.
Filmik co podał krzysiek jest błedny autor filmiku mam nadzieje ze to naprawił.
Filmik co podał krzysiek jest błedny autor filmiku mam nadzieje ze to naprawił.
Test działa po naciśnięciu pokrętła ściemniacza - po kolei zaświecają się wszystkie kontrolki od oleju też. Zgodnie z tym co piszecie kontrolka oleju wygląda na sprawną. Przyzwyczaiłem się do tego że ona jest zawsze po przekręceniu kluczyka i że gaśnie po zapłonie, nie przypuszczałbym że jest inaczej.