[B3 1.8 PM] Ciężko pali, nierówno pracuje, olej w filtrze
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
który rok pm?? masz aparat przestawiony prawie o 180st wiec i kolejność całkiem inna bo opóźniona o 180st według tego co pisza.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2018, 22:03 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
od ktorego kabla masowego ? Tego po prawej stronie z tego zdjecia ktory wisi ?Jarewa pisze:a to się zgadza, kolejność licz od tego kabla masowego jako początek. Choć i tak mogę być w błędzie ustaw koło wałka rozrządu na punkt czy koło zamachowe i pokaż jak wskazuje palec.
Kolo walka ustawie sruba kola pasowego nie ? Tam jest klucz 19 szesnastokątny ?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie ten główny czarny przykręcony do flanszy skrzyni. Bo tak wskazuje nacięcie na obudowie aparatu no ale pomyślałem ze ktoś jeszcze gorszy burdel mógł zrobić i ten punkt może sie nie zgrywać z palcem. Bo oryginalne znaki mówią że przy punktach palec ma być skierowany ku pierwszemu cylindrze a obudowa nacięcie ma zgrywać się z palcem. Ale tu nie darady bo masz inny aparat i takie ustawienie jest niemożliwe.
No i z tego co wyczytalem to podlaczone ma byc tak:
ale tak jak wyzej to nie chcial mi odpalc, wiec przegladajac forum przestawilem o jeden w prawo o tak:
ale jak jest zimny to tez ciezko pali ale w koncu pali
[ Dodano: 2018-06-14, 23:04 ]
ale tak jak wyzej to nie chcial mi odpalc, wiec przegladajac forum przestawilem o jeden w prawo o tak:
[ Dodano: 2018-06-14, 23:04 ]
To co moze byc powodem takiego kiepskiego palenia / pracy ?Jarewa pisze:Nie ten główny czarny przykręcony do flanszy skrzyni. Bo tak wskazuje nacięcie na obudowie aparatu no ale pomyślałem ze ktoś jeszcze gorszy burdel mógł zrobić i ten punkt może sie nie zgrywać z palcem. Bo oryginalne znaki mówią że przy punktach palec ma być skierowany ku pierwszemu cylindrze a obudowa nacięcie ma zgrywać się z palcem. Ale tu nie darady bo masz inny aparat i takie ustawienie jest niemożliwe.
-
- Forum Audi 80
- Imię: zibi
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
Re: [B3 1.8 PM] Ciężko pali, nierówno pracuje, olej w filtrze
Jeżeli tak masz podłączone jak na rysunku to taki będzie efekt !!! Zamień kable 3 i 4 cylindra ze sobą.
Dodano po 11 minutach 58 sekundach:
Re:
Dodano po 11 minutach 58 sekundach:
Re:
chodzi o ten rysunekOGr pisze: ↑14 cze 2018, 23:04No i z tego co wyczytalem to podlaczone ma byc tak:
[ Dodano: 2018-06-14, 23:04 ]To co moze byc powodem takiego kiepskiego palenia / pracy ?Jarewa pisze:Nie ten główny czarny przykręcony do flanszy skrzyni. Bo tak wskazuje nacięcie na obudowie aparatu no ale pomyślałem ze ktoś jeszcze gorszy burdel mógł zrobić i ten punkt może sie nie zgrywać z palcem. Bo oryginalne znaki mówią że przy punktach palec ma być skierowany ku pierwszemu cylindrze a obudowa nacięcie ma zgrywać się z palcem. Ale tu nie darady bo masz inny aparat i takie ustawienie jest niemożliwe.