Czerwony Baron by airwolf ABK 1991 sedan.
Czerwony Baron by airwolf ABK 1991 sedan.
Witam
Chciałem przedstawić swoją 80.
Czerwona 80 sedan 1991 ABK 115km , 3 letnia instalacja LPG Stako mieszalnikowa . Tomasetto .
Z opcji komfortowych klimatyzacja i wspomaganie.
W aucie wykonano następujące prace oraz naprawy:
Filtr Paliwa Knecht
Filtr Powietrza Pipercross
Tarcze hamulcowe przód
Klocki hamulcowe przód Valeo
wymieniony wąż od chłodzenia od chłodnicy oleju
wymieniony Płyn hamulcowy dot 4
wymieniony Płyn chłodniczy G11
pospawane mocowania tłumika.
Wymiana jarzma tył lewa strona TRW prowadnica dolna zapieczona na amen
pospawanie mocowania tłumika tylnego
Wymiana tarcze tył Speedmax
Wymiana klocki tył breck
Wymiana tłoczków tył Autofren
Wymiana gumek zacisków tył Autofren
Wymiana prowadnic były zapieczone.
Ręczny brzytwa
Palec rozdzielacza Beru
Zbiorniczek wyrównawczy Engitech
płyn chłodniczy dolewka g11 4max po wymianie zbiorniczka
Świece NGK V-line 1 4x
kable zapłonowe Sentech
Parownik gazu wymiana spowodowana tym że filtr gazowy nie był nigdy wymieniany i śruby zostały zapieczone dokręcone oraz zaklejone klejem do gwintów tzw poprawianie
fachowców.
Auto ma obecnie opony letnie oraz alufelgi .
Wymiana żarówek h4 na osram cool blue
Wymiana żarówek t4w na philips blue vision
Wymiana żarówek w pokrętłach od nawiewu.
Wymiana żarówki w schowku.
Naprawa lampki w bagażniku ( zrobienie własnego wyłącznika przerwany przewód masowy pociągnięty nowy.
Wymieniony półksiężyc plastikowy do którego przyczepia się pokrywę rozrządu. Z serwisu.
W planach
Zrobienie ogrzewanych lusterek
oraz zaślepienie odmy.
Wypranie tapicerki.
To tyle
Dokupienie znaczka 80 na klapę bagażnika oraz znaczek audi na lewy błotnik.
Zakup radia manta rs4504bt
zakup podnośnika żaba z biedronki 2t
zakup kamizelki .
zakup zestawu żarówek zapasowych
Z zostało wypolerowane woskiem ceramicznym tenzi
Chciałem przedstawić swoją 80.
Czerwona 80 sedan 1991 ABK 115km , 3 letnia instalacja LPG Stako mieszalnikowa . Tomasetto .
Z opcji komfortowych klimatyzacja i wspomaganie.
W aucie wykonano następujące prace oraz naprawy:
Filtr Paliwa Knecht
Filtr Powietrza Pipercross
Tarcze hamulcowe przód
Klocki hamulcowe przód Valeo
wymieniony wąż od chłodzenia od chłodnicy oleju
wymieniony Płyn hamulcowy dot 4
wymieniony Płyn chłodniczy G11
pospawane mocowania tłumika.
Wymiana jarzma tył lewa strona TRW prowadnica dolna zapieczona na amen
pospawanie mocowania tłumika tylnego
Wymiana tarcze tył Speedmax
Wymiana klocki tył breck
Wymiana tłoczków tył Autofren
Wymiana gumek zacisków tył Autofren
Wymiana prowadnic były zapieczone.
Ręczny brzytwa
Palec rozdzielacza Beru
Zbiorniczek wyrównawczy Engitech
płyn chłodniczy dolewka g11 4max po wymianie zbiorniczka
Świece NGK V-line 1 4x
kable zapłonowe Sentech
Parownik gazu wymiana spowodowana tym że filtr gazowy nie był nigdy wymieniany i śruby zostały zapieczone dokręcone oraz zaklejone klejem do gwintów tzw poprawianie
fachowców.
Auto ma obecnie opony letnie oraz alufelgi .
Wymiana żarówek h4 na osram cool blue
Wymiana żarówek t4w na philips blue vision
Wymiana żarówek w pokrętłach od nawiewu.
Wymiana żarówki w schowku.
Naprawa lampki w bagażniku ( zrobienie własnego wyłącznika przerwany przewód masowy pociągnięty nowy.
Wymieniony półksiężyc plastikowy do którego przyczepia się pokrywę rozrządu. Z serwisu.
W planach
Zrobienie ogrzewanych lusterek
oraz zaślepienie odmy.
Wypranie tapicerki.
To tyle
Dokupienie znaczka 80 na klapę bagażnika oraz znaczek audi na lewy błotnik.
Zakup radia manta rs4504bt
zakup podnośnika żaba z biedronki 2t
zakup kamizelki .
zakup zestawu żarówek zapasowych
Z zostało wypolerowane woskiem ceramicznym tenzi
Generalnie przewód co idzie od tego grzyba do przepływomierza zatkać korkiem a przewód co idzie od silnika do grzybka odmy zostawić aby opary szły do nieba taki zamysł. Tak kolega zrobił w pasacie b4 aag 2.0 i jest lekka poprawa. Poza tym myślę że będzie lepiej po zmianie oleju z 15w40 bo taki powszedni właściciel zalał bo 10w40 zmniejszy parowanie oleju a co tym idzie mniejsze opary do odmy . Tak samo mam zdjęty dolny wąż co idzie od silnika do obudowy powietrza. generalnie do obudowy fiitra powietrza idą 3 doloty dolny , którym idzie ciepłe powietrze ten waż mam zdjęty. 2 dolot co idzie tunelem za reflektorem i 3 od odmy bo niby opary oleju powinny się spalić ekologia. Ale jak ktoś mądry napisał silnik wtedy chodzi na własnych bąkach . Czysta fizyka chłodniejsze powietrze jest lepsze do spalania niż ciepłe.
Wymienione łożyska alternatora , komutator , oraz regulator napięcia . Pulsowanie naprawione okazało się że nowy regulator napięcia firmy hella był uszkodzony na nowym FEBI usterka minęła. Wymieniona uszczelka między pokrywą zaworów oraz zaworem odmy tym grzybem z serwisu , wymieniony wężyk co łączy metalową rurkę odpowietrzenia skrzyni korbowej z zaworem odmy tym grzybem z serwisu był złamany i sklejony taśmą izolacyjną. zrobiona wolna odma. Wymienione żarówki H4 na C6 LED. natomiast z lusterek oraz centralnego muszę zrezygnować brak instalacji. Czy ktoś ma na sprzedaż licznik ponieważ na MC nie mam kontrolek płynów chłodniczego oraz hamulcowego. Licznik UN4 z termometrem ale MC jest z VDO. Podejrzewam że albo MC albo płyta główna od licznika jest uszkodzona . Był naprawiany przez elektryka przelutowane zimne luty. Efekt taki że rano jak jest zimno wszystko gra , popołudniu już nie działają. Jeszcze odstaje mi klawisz klaksony na kierownicy . Jak to wcisnąć . Ostatnio zaczęła trochę ciężej chodzić Kierownica. Czy to już przekładnia , pompa wspomagania czy wina oleju może być. Płyn chłodniczy mam niebieski g11 . Natomiast wspomagania czerwony ATF 2. Taki był zalany.
W planach
Wymiana oleju w silniku oraz skrzyni biegów.
Założenie osłony pod silnik
Wymiana amortyzatorów tył.
[ Dodano: 2018-06-28, 20:57 ]
Wymiana żarówek na C6 H4 LED teraz jest ogień znaki czytelniejsze . Dzień w nocy
W planach
Wymiana oleju w silniku oraz skrzyni biegów.
Założenie osłony pod silnik
Wymiana amortyzatorów tył.
[ Dodano: 2018-06-28, 20:57 ]
Wymiana żarówek na C6 H4 LED teraz jest ogień znaki czytelniejsze . Dzień w nocy
Dowód jak dowód ale jak to oślepia jadących z naprzeciwka W moim przypadku jak ktoś ma założony ''zenon'' i mnie oślepia to od razu włączam długie niech on też widzi tyle co jaPieterB pisze:no żeby Ci tylko dowodu za to nie zabraliairwolf pisze:[ Dodano: 2018-06-28, 20:57 ]
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
no już tego nie chciałem poruszać bo to oczywiste jestJozeph32 pisze:Dowód jak dowód ale jak to oślepia jadących z naprzeciwka W moim przypadku jak ktoś ma założony ''zenon'' i mnie oślepia to od razu włączam długie niech on też widzi tyle co jaPieterB pisze:no żeby Ci tylko dowodu za to nie zabraliairwolf pisze:[ Dodano: 2018-06-28, 20:57 ]
Test wykonany nikt nie mrugał światłami więc jest dobrze.
Dowód czemu mają mi zabrać to tylko żarówki a oślepianie wynika bardziej ze źle ustawionych reflektorów niż z żarówek.
Pytanko co prawda był już temat co ile powinno się wymieniać olej w skrzyni biegów. Oraz w silniku chce zmienić z 15w40 na 10w40 potem ewentualnie 0w40 lub 5w40 wszędzie katalogi zalecają. Takie
Wymiana uszczelki odmy tzn grzybek co łączy zawór odmy z pokrywą zaworów z ASO
Wymiana wężyka co idzie od metalowej rurki do zaworu odmy ta taki zakrzywiony był przerwany i sklejony Taśmą izolacyjną z ASO . Wymiana mocowania miarki olej. Naprawa wiązki klapy bo się przerwała poprzedni właściciel zrobił na styk i przy otwieraniu klapy była struna. Po naprawie okazało się że przy okazji naprawiłem oświetlenie bagażnika teraz działa jak fabrycznie. Bo przewód masowy był przerwany w wiązce klapy. Już mogłem usunąć swoją modyfikacje z włącznikiem lampki klapy bagażnika . Hm To tyle . W planach naprawa bądź wymiana licznika nie działają kontroli od płynów chłodniczego i hamulcowego tzn jak jest zimno gra jak ciepło już nie
Dowód czemu mają mi zabrać to tylko żarówki a oślepianie wynika bardziej ze źle ustawionych reflektorów niż z żarówek.
Pytanko co prawda był już temat co ile powinno się wymieniać olej w skrzyni biegów. Oraz w silniku chce zmienić z 15w40 na 10w40 potem ewentualnie 0w40 lub 5w40 wszędzie katalogi zalecają. Takie
Wymiana uszczelki odmy tzn grzybek co łączy zawór odmy z pokrywą zaworów z ASO
Wymiana wężyka co idzie od metalowej rurki do zaworu odmy ta taki zakrzywiony był przerwany i sklejony Taśmą izolacyjną z ASO . Wymiana mocowania miarki olej. Naprawa wiązki klapy bo się przerwała poprzedni właściciel zrobił na styk i przy otwieraniu klapy była struna. Po naprawie okazało się że przy okazji naprawiłem oświetlenie bagażnika teraz działa jak fabrycznie. Bo przewód masowy był przerwany w wiązce klapy. Już mogłem usunąć swoją modyfikacje z włącznikiem lampki klapy bagażnika . Hm To tyle . W planach naprawa bądź wymiana licznika nie działają kontroli od płynów chłodniczego i hamulcowego tzn jak jest zimno gra jak ciepło już nie
"Operacja jest niezgodna z przepisami, gdyż lampa w procesie homologacji została przystosowana do pracy ze ściśle określonym źródłem światła. LED-owe żarówki nie posiadają znaku homologacji i nie można ich tu stosować. Ponadto żarówki LED-owe świecą punktowo i plama światła widoczna z tyłu samochodu jest wtedy bardzo mała"airwolf pisze:Dowód czemu mają mi zabrać to tylko żarówki
Jeśli chodzi olej to wlej 10W40 . Valvoline/Liqui Moly/Motul.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
o tuż toDawid1995 pisze:airwolf napisał/a:
Dowód czemu mają mi zabrać to tylko żarówki
"Operacja jest niezgodna z przepisami, gdyż lampa w procesie homologacji została przystosowana do pracy ze ściśle określonym źródłem światła. LED-owe żarówki nie posiadają znaku homologacji i nie można ich tu stosować. Ponadto żarówki LED-owe świecą punktowo i plama światła widoczna z tyłu samochodu jest wtedy bardzo mała"
Nawet przeglądu mogą Ci przez to nie podbić - wiesz o tym