Witam wszystkich. Jestem w trakcie "swapa" 2.0 3A na 2.0 ABK (zmieniam bo w 3A obróciła się panewka i nie warto naprawiać) mam już komplentny silnik z wtryskiem, elektryke razem z komputerem i skrzynie ( skrzynie wymieniam przy okazji bo w starej padł synchronizator). Problem polega na tym że w instalacji elektrycznej niektóre kostki są inne i nwm gdzie je podłączyć.
Zdjęcia instalacji elektrycznej z b3
Zdjęcia instalacji z b4
Czy ktoś wie od czego są te kostki ?
Poza tym w instalacji od b4 jest więcej kostek które wkłada się do skrzynki z bezpiecznikami i nie wiem gdzie mam wpiąć
Mam nadzieje że dobrze opisałem o co mi chodzi. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Instalacja elektryczna od b4 do b3
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/5f1362a11cc93d58
te oczka to kable od diagnostyki, które przykręca się z brzegu skrzynki do takich dwóch szpilek i dokręca nakrętkami ale w B3 i tak możesz nie mieć wyjścia obd, które łączy się z resztą ta czarna dwupinowa kostka do zasilanie interfejsu obd i wsuwa się w okolicy tych oczek w skrzynce.
A chyba najprościej by było podłączać to wiadomo a później diagnozować rzeczy które nie działają i wtedy szukać i podłączać. Też można przedzwaniać kable z tych kostek aby zobaczyć gdzie się kończą z drugiej strony.
te oczka to kable od diagnostyki, które przykręca się z brzegu skrzynki do takich dwóch szpilek i dokręca nakrętkami ale w B3 i tak możesz nie mieć wyjścia obd, które łączy się z resztą ta czarna dwupinowa kostka do zasilanie interfejsu obd i wsuwa się w okolicy tych oczek w skrzynce.
A chyba najprościej by było podłączać to wiadomo a później diagnozować rzeczy które nie działają i wtedy szukać i podłączać. Też można przedzwaniać kable z tych kostek aby zobaczyć gdzie się kończą z drugiej strony.