80[1,9TD]czy wadliwy termostat moze byc przyczyna wiekszego
80[1,9TD]czy wadliwy termostat moze byc przyczyna wiekszego
Witka,Pytanko czy wadliwy termostat moze byc przyczyna wiekszego palania paliwa????
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Tak zarówno w silku Diesla czy Bezynowym bedzie podwyższone spalanie z racji niedogrzanego silnka. Jak nie jesteś pewien jego działania spawdź rano termostat (odpal rano na auto i zostaw na pare minut na wolnych obrotach - jakieś 15minut) po tym czasie sprawdź reką weże od chłodnicy jeśli dolny wąż bedzie wyczuwalnie cieplawy to znaczy ze termostat przepuszcza i jest do wymiany i tu jest jenda z możliwych przyczyn podwyższonego spalania. Zresztą o termostatach na forum jest tyle ze mozna było by napisać encyklopedie, jak czegoś nie bedziesz jeszcze pewien wystarczy poszukać uzywając szukaji. <ok>
-
- Forum Audi 80
Kolega pazerny to nie wiedzieć czemu już chyba kilka razy poruszał problem termostatu, tym bardziej że w archiwum aż roi się od tego typu pytań :!:
powiem krótko, miałem u siebie walnięty termostat (był otwarty) i po wymianie wielkiej różnicy w spalaniu nie odczułem... ba... żadnej różnicy nie odczułem
powiem krótko, miałem u siebie walnięty termostat (był otwarty) i po wymianie wielkiej różnicy w spalaniu nie odczułem... ba... żadnej różnicy nie odczułem