Ruda by adek22
Ruda by adek22
Witam. Było B1, B3, B4 potem przesiadka na coś większego czyli mój daily car C4 quattro 2,6 w sedanie i manualu. Od kilku miesięcy posiadam też zabawke na lato a mianowicie Audi Cabrio 1995 2.0 ABK
oprócz tego co każdy cab ma na pokładzie posiada:
- klimatyzacja
- komputer MFA
- 2xairbag
- dodatkowe zegary
- elektryczno-hydraliczny dach
Wnętrze w momencie zakupu było w dość słabym stanie - beżowa półskóra wymagała renowacji a koszt jaki zażyczył sobie tapicer był dość duży postanowiłem, że w środku zagoszczą fotele recaro, które kupiłem jakiś czas temu - zapadła decyzja zmiany środka na czarny. Kompletowanie fantów i wszystko mam zebrane jednak pogoda nie pozwala na wymianę tapicerki. W tym momencie zamontowane są tylko fotele przód i nie do końca tak jakbym chciał. Po montażu foteli na oryginalnych konsolach Recaro siedziało się dość wysoko - konsolę od strony kierowcy już zrobiłem wykorzystując szyny od Audi, pozostało zrobić konsolę od strony pasażera. Różnicę wysokości foteli widać na fotce
Audi stało na 15 calowych kołach , kupione zostały 17 i taka przymiarka na szybko:
Wymieniłem tez kierownice na trójramienna i założyłem wygłuszenie tylniej klapy.
Dużo jeszcze pracy przede mną ale jak tylko pogoda pozwoli ruszam pełną parą.
[ Dodano: 2017-02-17, 22:00 ]
Wykonałem konsolę na stronę pasażera - poziom foteli wyrównany i teraz przy moim wzroście nie siedzi się pod samym dachem
i korzystając z tego że temperatura była plusowa wyprowadziłem Rudą na krótki spacer
Przy okazji modzenia/spawania konsoli do cabrio zrobiłem tez mocowania do C4 i tam tez zagościło Recaro na przodzie
oprócz tego co każdy cab ma na pokładzie posiada:
- klimatyzacja
- komputer MFA
- 2xairbag
- dodatkowe zegary
- elektryczno-hydraliczny dach
Wnętrze w momencie zakupu było w dość słabym stanie - beżowa półskóra wymagała renowacji a koszt jaki zażyczył sobie tapicer był dość duży postanowiłem, że w środku zagoszczą fotele recaro, które kupiłem jakiś czas temu - zapadła decyzja zmiany środka na czarny. Kompletowanie fantów i wszystko mam zebrane jednak pogoda nie pozwala na wymianę tapicerki. W tym momencie zamontowane są tylko fotele przód i nie do końca tak jakbym chciał. Po montażu foteli na oryginalnych konsolach Recaro siedziało się dość wysoko - konsolę od strony kierowcy już zrobiłem wykorzystując szyny od Audi, pozostało zrobić konsolę od strony pasażera. Różnicę wysokości foteli widać na fotce
Audi stało na 15 calowych kołach , kupione zostały 17 i taka przymiarka na szybko:
Wymieniłem tez kierownice na trójramienna i założyłem wygłuszenie tylniej klapy.
Dużo jeszcze pracy przede mną ale jak tylko pogoda pozwoli ruszam pełną parą.
[ Dodano: 2017-02-17, 22:00 ]
Wykonałem konsolę na stronę pasażera - poziom foteli wyrównany i teraz przy moim wzroście nie siedzi się pod samym dachem
i korzystając z tego że temperatura była plusowa wyprowadziłem Rudą na krótki spacer
Przy okazji modzenia/spawania konsoli do cabrio zrobiłem tez mocowania do C4 i tam tez zagościło Recaro na przodzie
Ostatnio zmieniony 15 mar 2017, 21:05 przez adek22, łącznie zmieniany 1 raz.
Uniwersalne Recaro Style Topline - po zastosowaniu odpowiednich szyn montażowych do każdego samochodu założysz -jednak dostępność szyn jak i samych foteli znikoma (no chyba że mówimy o nowych to dostaniesz od ręki ale ceny znaczne). W cabrio Recaro Speed Topline - takie same regulacje elektryczne, grzanie, wentylacja, inne jest oparcie w którym brakuje manualnej regulacji rozstawu boczków fotela.
[ Dodano: 2017-03-12, 22:02 ]
Pogoda w tamtym tygodniu pozwoliła na podziałanie troszeczkę przy samochodzie:
- wymiana tylnej kanapy z bezowej polskóry na czarną - przy okazji pranie pasów (zwijanie trochę sie poprawiło, ale jeszcze szalu nie ma)
-skończenie instalacji do foteli i montaż podłokietnika Kamei
Jak pogoda na dniach pozwoli czeka mnie montaż zakupionej czarnej wykładziny podłogowej, czarnych boczków z duża kieszenią (przy okazji wymiana wkładki po stronie kierowcy) oraz kierownicy i mieszka
Na dzień dzisiejszy Cabik tak wygląda ale jeszcze dużo pracy mnie czeka
[ Dodano: 2017-07-29, 23:33 ]
Z braku czasu długo nie aktualizowałem tematu ale nadrabiam zaległości. W międzyczasie trochę się zmieniło:
- wymieniona wykładzina podłogi i boczki na czarne
- regulacja drzwi bo były opadnięte troszeczkę
- moje samoróbki pod fotele recaro ustąpiły miejsca oryginalnym szyną dedykowanym do B4
- wpadł wydech z nierdzewki od samego kolektora wydechowego
- wymiana zaróweczek podświetlenia gdzie zachodziła potrzeba
- wymiana potencjometru przepustnicy
- impregnacja dachu
- kierownica i mieszek zamontowany
[ Dodano: 2017-03-12, 22:02 ]
Pogoda w tamtym tygodniu pozwoliła na podziałanie troszeczkę przy samochodzie:
- wymiana tylnej kanapy z bezowej polskóry na czarną - przy okazji pranie pasów (zwijanie trochę sie poprawiło, ale jeszcze szalu nie ma)
-skończenie instalacji do foteli i montaż podłokietnika Kamei
Jak pogoda na dniach pozwoli czeka mnie montaż zakupionej czarnej wykładziny podłogowej, czarnych boczków z duża kieszenią (przy okazji wymiana wkładki po stronie kierowcy) oraz kierownicy i mieszka
Na dzień dzisiejszy Cabik tak wygląda ale jeszcze dużo pracy mnie czeka
[ Dodano: 2017-07-29, 23:33 ]
Z braku czasu długo nie aktualizowałem tematu ale nadrabiam zaległości. W międzyczasie trochę się zmieniło:
- wymieniona wykładzina podłogi i boczki na czarne
- regulacja drzwi bo były opadnięte troszeczkę
- moje samoróbki pod fotele recaro ustąpiły miejsca oryginalnym szyną dedykowanym do B4
- wpadł wydech z nierdzewki od samego kolektora wydechowego
- wymiana zaróweczek podświetlenia gdzie zachodziła potrzeba
- wymiana potencjometru przepustnicy
- impregnacja dachu
- kierownica i mieszek zamontowany
Recaro z A8 to już inna bajka bo są mocowane do podłogi i tego nie przeskoczysz - trzeba przerabiać podłogę w aucie - ja chciałem tego uniknąć i w razie "W" wrócić do oryginału dlatego szyny recaro i fotele uniwersalne wpadły nie dedykowane do konkretnego modelu samochodu.Przemek97 pisze:Ciekawy kolor auta, fajne te rezanko foteli. Sam będę niedługo do swojej wkładał Recaro z A8 D2 w full elekryce to chyba się zgłoszę na jakieś lekcje co, gdzie i jak
Zmiana wnętrza - fotele RECARO SPORT TOPLINE ustąpiły miejsca fotelom RECARO DSE
Fotele pochodzą z Mercedesa SEC i do cabrio weszły na milimetry po zmianie siedzisk stronami (sterowanie powinno być od strony tunelu - w SECu było tyle miejsca, że fotel pasażera tez posiadał podłokietnik troszeczkę węższy niż fotel kierowcy)
oraz
wymiana wszystkich gum w przednim zawieszeniu na czerwony poliuretan + poduszki górne amortyzatorów z ASO
Fotele pochodzą z Mercedesa SEC i do cabrio weszły na milimetry po zmianie siedzisk stronami (sterowanie powinno być od strony tunelu - w SECu było tyle miejsca, że fotel pasażera tez posiadał podłokietnik troszeczkę węższy niż fotel kierowcy)
oraz
wymiana wszystkich gum w przednim zawieszeniu na czerwony poliuretan + poduszki górne amortyzatorów z ASO
- JakiBoY
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1,8 AEB
- Kontakt:
Aha czyli to są zmienione szyny os recaro już przerobione żeby pasowały w podłogę ale do innych foteli niż oryginalne?! Takie buty. Czyli jednak muszę kombinować z oryginalnymi szynamiadek22 pisze:Fotele zamontowane na oryginalnych szynach RECARO dedykowanych do Cabrio - bez ciecia podłogi, spawania itd.
Szyny produkcji Recaro do Audi 80/RS2/Cabrio/Coupe umozliwiające montaż foteli uniwersalnych firm Recaro/Konig/Sparco - mozna dowoli żaglowac fotelami jeśli tylko wyposażone są w mocowanie w standardzie recaroJakiBoY pisze:Aha czyli to są zmienione szyny os recaro już przerobione żeby pasowały w podłogę ale do innych foteli niż oryginalne?! Takie buty. Czyli jednak muszę kombinować z oryginalnymi szynamiadek22 pisze:Fotele zamontowane na oryginalnych szynach RECARO dedykowanych do Cabrio - bez ciecia podłogi, spawania itd.