Witam. Mam popękane kolanko od podcisnienia serwa przy kolektorze. Nie ma na nim żadnych numerów a facet w sklepie powiedział ze bez numerów nie znajdzie mi takiego. Zna ktoś moze oznaczenie tego gumowego kolanka?
Pytanie numer dwa: Czy da sie wymienić tą uszcelke przy serwie hamulcowym od przewodu podcisnienia czy musze caly przewód wymieniać? Jak w ogole odłączyć ten przewód od serwa żebym nogl sie dobrac do tej uszcelki bo nie jestem pewny co do szcelnosci ukladu w tym miejscu. Niby nic nie syczy ale mozna ruszac przewodem na boki a wtedy odstaje ta uszcelka od serwa. Czy w ogole przez to że jest taka stara może być tam nieszczelność czy moze ten brązowy krążek nie ma nic wspolnego ze szcelnoscią układu?
[B3 1.8 PM] Przewód podcisnienia
-
- Forum Audi 80
zmierz srednice wewnetrzna, to Ci wysle na Twoj koszt metr takiego przewodu z kolankami" zakretami" w rozne strony, coś tam sobie wytniesz
Ostatnio zmieniony 15 cze 2018, 18:16 przez krzysiekli1989, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Srednica wewnętrzna bodajże jak dobrze pamiętam 12mm, nie musi być przecież chyba oryginalnie zaokrąglony tylko taki prosty do olejów docięty na odpowiednią długość wystarczy?krzysiekli1989 pisze:w takim razie mimo szczerych checi nie pomogę
zmierz srednice, i zaloz taki czarny waz techniczny, zbrojony, dostepny w kazdym metalowym sklepie