Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] kompresor

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
matys210
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK] kompresor

Post autor: matys210 » 20 wrz 2018, 14:04

Witam
Pytanie Moje brzmi nastepujaco
dlaczego nie dla kompresora do silnika ABK ?
wiem bylo tysiac razy czytalem wszystko na roznych forach ale nie znalazlem odpowiedniej odpowiedzi
ja to widze tak

Jesli zmniejszymy stopien sprezania np uszczelka z przekladka lub frezujac tloki badz mozna dopasowac tloki z S2 ktore sa nizsze czemu mialaby wyleciec korba ?
Druga sprawa wyczytalem ze tloki korby i chyba wał ale pewny nie jestem wytrzymuja do 250 km
Bodajze na racing forum
Dmuchniemy 0.4 i uzyskamy moc +/- 160 km
Moge dodac ze caly silnik jest po remoncie
Potrzebuje jakiejs konkretnej rzeczowej odpowiedzi

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 20 wrz 2018, 18:07

Bo zwykle taką moc można uzyskać swapując inny silnik. I do tego 160KM to żadna moc aby bawić się w rzeźbienie i nawet prosta elektronika paliwowa podniosą tak koszty, że nie bardzo się opłaci w stosunku do swapa. Jeszcze tanią alternatywą dla strojenia elektronicznego podawania paliwa może być coś takiego: https://www.ebay.co.uk/itm/Fuel-Managem ... 2089685927

Awatar użytkownika
_Dave
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _Dave » 02 paź 2018, 00:19

ja z troche innej manki napiszem
sam experymentowalem i wydaje mi sie ze nie ma sie co ogladac na innych w tak nie typowych tematach, samemu przecieraj szlaki
chyba tu na forum jest gdzies temat ad kompresora, tyle ze chyba nie w 2.0?! na bank znajdziesz albo juz przegladales
widzialem kiedys gdzies fotke gdzie ktos porownywal wage korb z roznych tdi, tu tez musial bys chyba cos podobnego zrobic, z ludzi ktorych znam i maja jakies pojecie ad abk: Francis1982 remontowal abk i 1z, moze ci cos madrego powie :)
a tak w ogole, jechalem, siedzialem i slyszalem 1.8t, to calkiem rozsadny silnik :)
Powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl