[B4 1.9 1Z] Urwana linka otwierania maski ,jak otworzyć ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
[B4 1.9 1Z] Urwana linka otwierania maski ,jak otworzyć ?
Może komuś się to już zdarzyło i ma jakiś sprawdzony sposób ? Linka otwierania maski urwała się gdzieś pod maską no i teraz pytanie jak otworzyć maskę nie robiąc zbytniej demolki ?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Jak masz kanał czy podnośnik najbezpieczniej i lepsze dojście to od tyłu zdjąć pampersa i dojście jak tralala pierw pchasz pancerz by puścił lewy a potem ciągniesz by puścił prawy. O ile nie poszła linka między uchwytamiinaczej będzie gorzej. Pamiętaj że oby dwa zatrzaski do środka. Chyba że silnik V6 to tylko od przodu
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Dzięki za rady i zdjęcia ...czytam to dopiero teraz ,bo własnie skończyłem walczyć ...nie było łatwo bo linka urwała się w najgorszym możliwym miejscu ,czyli na końcu ,wiec nie było za co ciagnąć ...poświęciłem lewy reflektor ,bo to "chińczyk " , miał już poobrywane zaczepy i był "polepiony" wiec nie było mi żal go wyrwać ...drugą stronę otworzyłem zahaczając drutem od strony atrapy chłodnicy .Najgorzej ze nie miałem gdzie zerknąć gdzie i co pociągnąć ,bo wszyscy znajomi z 80 tkami byli nieosiągalni wiec musiałem działać "po omacku "...jakbym przed robotą zerknął na twoje zdjęcie Krzysiu ,to pewnie zaoszczędził bym sobie sporo roboty i ponownego ''lepienia " reflektora ...ale parę wkręcików ,blaszka i reflektor siedzi jak siedział