[B4 2.0 ABK] Podczas hamowania nie działa lewy kierunkowskaz
[B4 2.0 ABK] Podczas hamowania nie działa lewy kierunkowskaz
Podczas hamowania nie działa lewy kierunkowskaz. Znalazłem, że mam przeczyścić styk masowy w lampie i karoserii. Gdzie mam tego szukać? Proszę o proste wytłumaczenie, jak dla debila samochodowego. W ogóle nie znam się na samochodach. Wiem jak sprawdzić olej, potrafię wymienić żarówkę, potrafię zatankować, wiem gdzie wlać płyn do spryskiwaczy i na tym kończy się moja znajomość samochodu.
Re: Podczas hamowania nie działa lewy kierunkowskaz
sebtul pisze:Podczas hamowania nie działa lewy kierunkowskaz. Znalazłem, że mam przeczyścić styk masowy w lampie i karoserii. Gdzie mam tego szukać? Proszę o proste wytłumaczenie, jak dla debila samochodowego. W ogóle nie znam się na samochodach. Wiem jak sprawdzić olej, potrafię wymienić żarówkę, potrafię zatankować, wiem gdzie wlać płyn do spryskiwaczy i na tym kończy się moja znajomość samochodu.
szukasz gdzie jest podpięta masa i czyścisz to połączenie np. papierem ściernym prościej się nie da , jak nie pomoże czyszczenie styku masowego w lampie to
zacznij poszukiwania od sprawdzenia przelotki w tylnej klapie, zazwyczaj jak dzieją się dziwne rzeczy z elektryką winne są przełamane przewody łączące nadwozie z tylną klapą .