Witam, czy jest roznica w stacyjce benzynowej i z diesla?
Moze ktos zakladal z bezn do tdi i wypowiedzial by sie w tej kwestii?
Wiem ze sa swiece zarowe i to jest roznica przy odpalaniu auta, tylko czy pasuje od benzyny do tdi? To pilne, wiec jesli ktos by mogl prosze o szybka odpowiedz.
Pozdrawiam
ps. jeszce jedno, czy mozna przelozyc immobilaiser ze stacyjki posiadajacej go do takiej bez?
[B4 80 1Z Avant] Roznica - stacyjka diesel i beznzyna?
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
nie wiem jak cała stacyjka ale kostka stacyjki wkładka jest taka sama a a nasze diesle są gaszone zaworem elektrycznym a nie pneumatycznym, także nie powinno być różnicy, a immobilaiser jest obok stacyjki także podejdzie, tylko musisz dorobić kluczyk do stacyjki, jeśli się nie mylę. a czy musisz wymieniać całą stacyjkę :?:
MARCIN 80B4 pisze:nie wiem jak cała stacyjka ale kostka stacyjki wkładka jest taka sama a a nasze diesle są gaszone zaworem elektrycznym a nie pneumatycznym, także nie powinno być różnicy, a immobilaiser jest obok stacyjki także podejdzie, tylko musisz dorobić kluczyk do stacyjki, jeśli się nie mylę. a czy musisz wymieniać całą stacyjkę :?:
mam caly zamek stacyjki uszkodzony, polamany, no wiec chyba trzeba cala wymienic?
czyli nie ma roznicy jakiejsc w jakis stykach do swiec zarowych?
TDI80 pisze:
mam caly zamek stacyjki uszkodzony, polamany, no wiec chyba trzeba cala wymienic?
czyli nie ma roznicy jakiejsc w jakis stykach do swiec zarowych?
Przekaźnik do grzania świec zasilany jest z tego samego przewodu (na którym pojawia się 12V po przekręceniu) co inne urządzenia.
Co tych świeć tak się czepiłeś. Wczoraj chyba już koledze tłumaczyłem, ale widzę że jak grochem o ścianę. :lol: