Witam, mam taki problem, a mianowicie często zdarza się, że otwieram z pilota
i tylko migną kierunkowskazy sygnalizując, że alarm nie działa, natomiast drzwi pozostają zamknięte.
Jeśli w tym momencie spróbuje otworzyć z kluczyka, to otwierają sie tylko drzwi kierowcy po przekręceniu kluczyka, a inne pozostają zamknięte.
Gdy otworzę te drzwi, to otwierają się dopiero z centralnego wszystkie pozostałe.
Tak samo siedząc w środku i podnosząc "cycek" od otwierania drzwi do góry,
nic się nie dzieje, dopiero jak podniosę go i otworzę drzwi, otwiera centralny pozostałe trzy.
Jeszcze jedna ciekawostka, jak drzwi otworzę z normalną prędkością to się otworzą pozostałe,
ale jak podnosiłem "cycek" drzwi i powolutku drzwi otworzyłem to brak reakcji centralnego
i reszta drzwi zamknięta nadal.
Dodam, że naciskałem po tym wielokrotnie ten włącznik świateł w drzwiach kabiny, że może on jakiś ma wpływ na to, ale zero reakcji.
Gdzie może tkwić rozwiązanie tego problemu?
[B4 1.9 1Z] Nienormalne otwieranie drzwi z pilota i kluczyka
Ostatnio łatałem złamane wiązki w tylnej klapie, to swiatłą wstecznego i przeciw mgielne nie było, czy tam w tej wiązce też są któreś kable od centralnego?maciek889 pisze:Mi to wygląda na przełamaną gdzieś wiązkę drzwi. Najlepiej by było sprawdzić przy pompce czy sygnał zmienia się z plusa na masę gdy się zamyka i otwiera drzwi.
A wiązkę masz na myśli w drzwiach kierowcy do sprawdzenia?
Pomiar przy pompce w klapie bagażnika czy przy drzwiach kierowcy, które przewody czy piny należało by sprawdzić?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Na niebiesko zielonym wychodzącym z drzwi albo wchodzącym na pompkę trzeba zobaczyć czy pojawia się plus gdy rygiel w drzwiach kierowcy jest wyciągnięty. Jak nie ma plusa to dochodzi on którymś z dwóch kabli zawiniętych taśmą razem z z tym niebiesko-zielonym. Gdy rygiel jest wciśnięty na na niebiesko zielonym powinna być masa.
[ Dodano: 2018-10-09, 10:58 ]
Jeszcze a jak próbujesz otwierać/zamykać nie kluczykiem tylko rygielkiem to też nie działa? Bo od któregoś rocznika audi 80 z fabrycznym alarmem miało osobny czujnik dla wkładki zamka która działała trochę inaczej.
[ Dodano: 2018-10-09, 10:58 ]
Jeszcze a jak próbujesz otwierać/zamykać nie kluczykiem tylko rygielkiem to też nie działa? Bo od któregoś rocznika audi 80 z fabrycznym alarmem miało osobny czujnik dla wkładki zamka która działała trochę inaczej.