[B3 1.8S PM] Jakie świece do lpg?
[B3 1.8S PM] Jakie świece do lpg?
Mam problem z wypadaniem zapłonów. Nie ma tragedii, można jechać, ale jednak wypadają. W związku z tym zabieram się za elektrykę - i tutaj pytanie: jakie świece (chętnie NGK) kupić? Silnik 1.8S PM z instalacją LPG. Byłbym wdzięczny za konkretny kod produktu
Miałem NGK trzy elektrodowe ,dwa lata chodziły chyba dobrze
Zaczęły się problemy,po wykręceniu świec widok tragedia,zarośnięte, czarne
Czyszczenie nie pomogło
Założyłem jakieś przypadkowe (znalezione w otchłaniach warsztatu kolegi) Boscha, jedno elektrodowe platinum,jest o niebo lepiej
Podobno Denso są dobre
Zaczęły się problemy,po wykręceniu świec widok tragedia,zarośnięte, czarne
Czyszczenie nie pomogło
Założyłem jakieś przypadkowe (znalezione w otchłaniach warsztatu kolegi) Boscha, jedno elektrodowe platinum,jest o niebo lepiej
Podobno Denso są dobre
Ja wczoraj do mojego 1.8S założyłem świece irydowe jednoelektrodowe BOSCH R6 - 20zl/szt to nie majątek jeśli chodzi o świece - i na chwilę obecną jestem zadowolony. Również czytałem, że do LPG powinno się dawać jednoelektrodowe ponieważ dają lepszą iskrę. Po zmianie z NGK BUR6ET zauważam więcej mocy przy niskich obrotach ale moje stare NGK były już dość "zjedzone" więc każda nowa świeca niezależnie od modelu poprawiła by moc w tym silniku
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Mnie w sklepie podał boscha nr 0242229658 60zł za kpl trzy elektrody
zamienniki Zamiennik:
BERU - Z92 (14GH-8DTUR)
BRISK - A-LINE 21 (LR17TCY-1)
NGK - V-LINE 22; BUR5ET - te właśnie wyrzuciłem po około trzech latach
denso W20TT +/- 10 zł szt jedna elektroda
Jednak znalazłem te co pisałem wyżej właściwie nowe ,jest dobrze więc dałem spokój z zakupem
zamienniki Zamiennik:
BERU - Z92 (14GH-8DTUR)
BRISK - A-LINE 21 (LR17TCY-1)
NGK - V-LINE 22; BUR5ET - te właśnie wyrzuciłem po około trzech latach
denso W20TT +/- 10 zł szt jedna elektroda
Jednak znalazłem te co pisałem wyżej właściwie nowe ,jest dobrze więc dałem spokój z zakupem