Witam wszystkich,
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Audi 90 B3 PS '90. Gdy dostałem moją Audiczkę świeciła się już cały czas kontrolka ABS, zacząłem od wymiany włącznika ABS w który wyposażone jest auto, niestety nie przyniosło to rezultatu.
Z tego co mi wiadomo problem zaczął się w momencie w którym mój Tata gdy jeszcze samochód był jego, włączył/wyłączył ABS. Od tego czasu kontrolka świeci się cały czas a ABS nie działa. Czasem jak by po wciśnięciu na ułamek sekundy gasła ale nic to nie zmienia.
Teraz moje pytanie czy w tym modelu powinien być moduł VAG ABS. Czy musiał bym to sprawdzić na bazie kodów błyskowych?
Mechanik przy okazji wymiany pompy paliwa sprawdził mechanicznie ABS, i czujniki są w porządku. Za resztę na razie się nie zabierał.
Chciał bym go naprawić przed zimą. Mechanik powiedział ze niezależnie czy przez VAG czy przez kody błyskowe będzie w stanie to zrobić tylko żeby zaoszczędzić czas prosił żebym ustali metodę diagnostyki ja się na tym nie bardzo znam w związku z czym prosił bym o pomoc.