[B3 1.8 PM] Parująca tylna szyba.
[B3 1.8 PM] Parująca tylna szyba.
Hej,
Mam problem z parującą tylną szybą w mojej Audi 80 B3 1.8PM 1991r. Problemem jest to że paruje właśnie tylko ta szyba. Ogólnie szyby parowały wszystkie, ale je wymyłem potraktowałem środkiem przeciw parowaniu i reszta szyb paruje minimalnie albo wcale. A tylna paruje bardzo że woda po niej spływa.
Mam problem z parującą tylną szybą w mojej Audi 80 B3 1.8PM 1991r. Problemem jest to że paruje właśnie tylko ta szyba. Ogólnie szyby parowały wszystkie, ale je wymyłem potraktowałem środkiem przeciw parowaniu i reszta szyb paruje minimalnie albo wcale. A tylna paruje bardzo że woda po niej spływa.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Czy tylne wyloty powietrza macie w pełni drożne? Trochę to dziwne, że aż woda spływa. Co do mniejszego problemu w Avantach to potwierdzam, pomimo, że przy sporej wilgoci trzeba włączać nawiem na boczne szyby to uznaję, że parowanie jest w takim stopniu jak w innym tego typu aucie np. z W210 kombi porównując to podobnie wygląda. A mam lewy wylot troszkę zagracony w schowku kilkoma drobiazgami (apteczka i zestaw naprawczy ogumienia).
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
A wilgoci w bagażniku brak? Może gdzieś lampą czy uszczelką klapy się dostaje? W B3 podobno się czasami dzieje właśnie to pierwsze i podłoga bagaznika potrafi przemakać. Nie wiem jak się ma sprawa w B4 sedan, Avant z kolei posiada malutkie odpływy w okolicy tylnych wylotów i rzeczywiście jak lampa mi puszczała to woda sobie spływała na zewnątrz.