[B4 2.0 ABK] Nie działa na benzynie
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Nie działa na benzynie
Witam może ktoś mi tutaj pomoże, przekopałem już chyba pół internetu i nie znalazłem żadnego rozwiązania. Od jakiegoś czasu audi przestało jeździć na benzynie. Nawet jeżeli uda się odpalić wchodzi na moment na obroty i dławi się. Na gazie działa bez zarzutu, trzyma obroty ma moc, po przełączeniu na benzynę silnik buczy jakby w ogóle nie dostawał paliwa, nie reaguje na pedał gazu. Przy odpaleniu na gazie czuć benzynę. Świece suche, pompa paliwa, wtryski wymienione, przepływomierz sprawny, przekaźnik 30 sprawdzony, pod vagiem nie pokazał żadnych błędów. Auto nie chce chodzić na benzynie i już, ktoś ma jakiś pomysł co mogło paść, bo mnie i mechanikom pokończyły się pomysły?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Jedrulka23, a o d czego jest Google https://audi80.pl/topics75/b4-abk-w ... t14225.htm
Zastanawiam się jeszcze czy powodem nie może być przełącznik od lpg bo też taki przypadek widziałem.
Zastanawiam się jeszcze czy powodem nie może być przełącznik od lpg bo też taki przypadek widziałem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
W takim razie radze Ci sie przyjrzec czy zaplon jest ok.
Ja tez tak mialem ze na LPG chodzil w miare oki, a na PB masakra, gasł prychał kichał. Po ustawieniu zaplonu nie to auto, moc, mniejsze spalanie i kultura pracy na PB jest bajka, nawet sie nie zająknie.
I przy okazji ten regulator tez sprawdz, latwo go zdiagnozowac.
Ja tez tak mialem ze na LPG chodzil w miare oki, a na PB masakra, gasł prychał kichał. Po ustawieniu zaplonu nie to auto, moc, mniejsze spalanie i kultura pracy na PB jest bajka, nawet sie nie zająknie.
I przy okazji ten regulator tez sprawdz, latwo go zdiagnozowac.