Panowie,
Poradźcie proszę. Jetem po wymianie nagrzewnicy i wszystko wskazuje na to, że źle do niej podpiąłem linki sterujące klapami/powietrzem.., efekt jest taki, że dziwnie to działa. Pokrętło od temperatury i kierunku nawiewu regulują obie rzeczy jednocześnie. Powiem szczerze, że nie wiem, które linki pomieszałem.
Pytanie czy da się je przepiąć prze regulatorze? Tak żeby nie trzeba było całej deski odkręcać...?
Robił ktoś z Was w ten sposób?
No i pytanie o podświetlenie regulatora i popielniczki. Po całej akcji nie mam podświetlenia tych elementów. Kostka wpięta prawidłowo bo dmuchawa działa. Pytanie czy możliwe żeby wszystkie żarówki poszły na raz?
[B4 2.0 ABT] pomyliłem linki regulacji ogrzewania, nawiewów
Zmieniłem żarówki i wszystko wróciło do normy. Przepaliły się 4 za jednym zamachem...
Wiesz..., linki źle zapiąłem na nagrzewnicy... Na panelu są fabrycznie podpięte. Teraz muszę poprobować je pozmieniać właśnie na panelu żeby wróciły właściwe funkcjonalności pokręteł...
Zrobiłem.
Niestety nie dało się się zamienić linek przy regulatorze. Czerwona jest za krótka żeby zamienić ją z białą czy czarną. Na szczęście udało się bez rozbierania deski od strony nagrzewnicy nad nadmuchami na nogi.
Wiesz..., linki źle zapiąłem na nagrzewnicy... Na panelu są fabrycznie podpięte. Teraz muszę poprobować je pozmieniać właśnie na panelu żeby wróciły właściwe funkcjonalności pokręteł...
Zrobiłem.
Niestety nie dało się się zamienić linek przy regulatorze. Czerwona jest za krótka żeby zamienić ją z białą czy czarną. Na szczęście udało się bez rozbierania deski od strony nagrzewnicy nad nadmuchami na nogi.