Witam. Swoją B4 dostałem rok temu z hakiem od wujka. Auto zadbane, nie mam co narzekać. Niestety odkąd pamiętam nie działały wsteczne i przeciwmgielne, dziś postanowiłem się za to wziąć. Otóż: wiązka miała w sumie 4 różne odcinki (wychodząca z bagażnika - chyba oryginalna, kawałek dolutowany, kawałek dolutowany wchodzący do klapy, chyba oryginalny do świateł) . Drugi kawałek wymieniłem, "rozsypał" mi się w ręce. Niestety nie pomyślałem o zapisaniu kolorów.O dziwo wsteczne zaczęły działać, ale za to nie mam podświetlenia tablicy. Odcinek wychodzący z bagażnika był pęknięty. Może to było problemem, bo gdy mierzyłem ciągłość zarówno między przewodami w dorabianym odcinku jak i pomiędzy dorabianym a wychodzącym z bagażnika - między wszystkimi była ciągłość. Mógłby ktoś mi napisać oznaczenia kolorów? I czy jednak trzeba będzie całą wiązkę wymienić (2 i 3 odcinek) na nową skoro między przewodami też jest ciągłość, czy jest to spowodowane masą?
Ps. Przed wymianą po naciśnięciu hamulca świeciło mi sie lewe pozycyjne przednie, teraz nie świeci się wgl...O co tu chodzi?
[b4 80] Kolory przewodów tył
[b4 80] Kolory przewodów tył
Ostatnio zmieniony 16 gru 2018, 12:47 przez Partyjny, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Imię: Darek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z