[B4 2.0 ABK] brak mocy po ruszeniu
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] brak mocy po ruszeniu
Witam . Mam 80 2.0 abk z LPG . Problem polega na braku mocy po ruszeniu z miejsca po postoju, nie reaguje na pedał gazu , pojawia się to na bp i LPG przez ok 20 sekund . Gdy nie gasi się auta problem nie występuje . W między czasie wymienilem przekaźnik 30, sterownik silnika, czujniki halla i temperatury, cewkę kable świece , przepływomierz, sondę . Brakuje mi pomysłów co może być dalej
Ostatnio zmieniony 25 gru 2018, 18:42 przez Maniek9707, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
PieterB
Komputer zmieniłem na kilka dnia ale nie dało to żadnych efektów.
Maciek889
Gaz sekwencja ,sonda była Bosch , wymiana jej dała równe obroty na biegu jałowym. Na próbę odpinalem ja i poprawa była na jeden dzień i znowu to samo, tak samo z cewka . Zauważyłem że jak odepne dodatkowy wtrysk pb to reakcja na brak mocy skręca się o połowę . Dziwne rzeczy się dzieją z nią
Komputer zmieniłem na kilka dnia ale nie dało to żadnych efektów.
Maciek889
Gaz sekwencja ,sonda była Bosch , wymiana jej dała równe obroty na biegu jałowym. Na próbę odpinalem ja i poprawa była na jeden dzień i znowu to samo, tak samo z cewka . Zauważyłem że jak odepne dodatkowy wtrysk pb to reakcja na brak mocy skręca się o połowę . Dziwne rzeczy się dzieją z nią
-
- Forum Audi 80
Zobaczę na to jutro . Możliwe że coś jest związane z prądem , bo jakieś 3 miesiace temu alternator przestał ładować i trzeba było dołożyć masę przy akumulatorze ...
[ Dodano: 2018-12-31, 15:02 ]
Witam po krótkim czasie . Odłączyłem masę od sondy i wszystko jest w porządku od tamtego czasu . Co jest przyczyną że stała masa załatwiła problem ? Nowa sonda nie działa ?
[ Dodano: 2018-12-31, 15:02 ]
Witam po krótkim czasie . Odłączyłem masę od sondy i wszystko jest w porządku od tamtego czasu . Co jest przyczyną że stała masa załatwiła problem ? Nowa sonda nie działa ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Dobrze by było sprawdzić czy sonda w ogóle startuje. Może wydech masz luźno skręcony z "portkami" i masa na obudowie sondy jest słaba. Może grzałka sondy nie dostaje zasilania i dużo czasu mija zanim sonda zaczyna pracować (zobacz bezpieczniki chyba te dołożone na dole skrzynki bezpieczników i te pod pokrywką Motor).