Mi za rok kończy się leasing.
I albo kupię mocnego sedana albo zostawię co mam i dokupię jakieś coupe.
Ale i tak najprzyjemniej jeździ się poczciwą b2, którą przepalam od czasu do czasu
Pokazał coś ciekawego, nawet nie wiedziałem. Jest autostrada. Rafał J. jedzie ok 100km/h. Puszcza kierownicę i bierze ręce niby serce zaczęło boleć. Nie ma siły, nie hamuje. Vw Arteona zaczyna mówić/gadać aby nie zapomniał jako kierowca. Nic to nie daje. Pasy bezpieczeństwa zaciskają się mocno. Puszczają, zaciskają się specjalnie. Auto zaczyna pomału z "ciągać" to nie jest super trasa więc Arteona hamuje i włącza światłą awaryjne.
Wiecie co... co raz bardziej idealna 'czarna magia' z nowymi samochodami. Mam właśnie pytanie. Jak sądzicie... ile lat te auta będą działały z elektroniką? Czy to jest specjalnie zrobione aby przestały działać? Czy nie bo... zima, lato itd itd? Serio dla mnie ideał, już nie mówię o olbrzymich kosztach ok 200 000 zł bo tyle to kosztuje (TotoLotek), ale ogólnie. Hmm...
to jest po prostu kumulacja rzeczy dostepnych już w większości aut klasy średniej wyższej i wyższej czyli tempomat aktywny z radarem,czujniki pasa ruchu,czujniki i sensory asystentów parkowania czy czujniki zmęczenia kierowcy itd
Te prykania / cichacze? W sumie masz rację Pitrku.
A może nie benzyna a prąd / bateria? Hę? Jeszcze lepiej. Zostawiasz auto, klikasz i słyszysz "The battery is running low. Turn on"
Hmm a czujniki zmęczenia kierowcy z zębami? Boli i komunikat "Stop. Dentist in Warsaw." W apteczce automat daje Apap i adrres. Kurna, to też dobre.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2019, 11:07 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja ostatnio miałem zaszczyt jeździć toyotą pryus i powiem szczerze że śmiga to całkiem nieźle ale sam chyba bym takiego auta nie kupił. jedyny wielki plus to cichutko w aucie jak sobie po mieście pomykasz na elektrycznym napędzie.
Wiem, wiem tylko serio ile lat te auta będą działały. Rdza kurna z sensorem czy kid wie. A może specjalnie tak zrobią aby wywalać i kupować nowe, całe.
ja mam auto z tymi bajerami i jakoś na razie jeżdzi..auto samo parkuje,zmienia światła,jak wychwyci że mi sie głowa buja to zapala się kontrolka o wypiciu kawy i zrobieniu postoju