Tak zrobię, że odłaczę czujnik i sprawdzę czy się coś zmieni. Ewentualnie coś na podmiane skąbinuje.
Odłączyłem czujnik stopu, ale żadnych zmian nie zauważyłem. Sprawdzałem multimetrem go i także w lampach czy się nie pojawia jakieś minimalne napięcie i nic.
Obawiam się że sprawcą może być dokładany tempomat vdo o którym kiedyś pisałem, że przestał działać. https://audi80.pl/topics101/b4-abkn ... t54337.htm
Wnioskuję tak ponieważ okablowanie od niego jest powpinane w fabryczną instalacje na szybko złączki takie niebieskie zaciskowe. Oczywiście też pod czujnik stopu itp. jak tylko będę miał odrobinę czasu i miejsca w garażu postaram się odłączyć bezpośrednio wtykę od tego całego sterownika. Tylko czy to nie spowoduje jakichś dziwnych zachowań w aucie.
Pod kierownicą znalazłem też 3 wtyczki do niczego nie podłączone, ale one tak już były od kąd pamiętam jeden zielony kabelek, jeden czerwony grubszy i jeden niebieski w dwu pinowej wtyczce. Niema sensu szukać chyba do czego one są potrzebe skoro wszystko działa.