Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 1.8PM] Pytanie o silniczek krokowy

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
qwerty12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 1.8PM] Pytanie o silniczek krokowy

Post autor: qwerty12 » 15 sty 2019, 09:54

Hej,

Mam obecnie taki objaw - na benzynie czasami jest wszystko ok, czasami na luzie obroty falują, a czasami aż tak spadają że auto gaśnie. Na lpg okej. Zmieniłem sondę lambda, czujnik temperatury itd - ostatni podejrzany to silnik krokowy przepustnicy. I tu mam pytanie - mogę go jakoś sprawdzić czy jest sprawny, albo zrobić z nim coś innego? Jakieś np czyszczenie? Czy po prostu wymienić i zobaczyć czy pomogło?

szczepanek1313
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szczepanek1313 » 15 sty 2019, 11:38

najlepiej bylo by podpiac pod vaga moze jakies bledy pokaze a tak to mozesz polowe samochodu zminic i dalej bez efektu , co do przepustnicy nigdy by nie zaszkodzilo zeby ja wyczyscic np w wanie dzwiekowej typowy objaw na sonnde silnik krokowy a moze tez chwytac lewe powietrze. Najlatwiej to chyba odpiacwtyczke od krokowaca i sprawdzic czy dalej faluje

qwerty12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: qwerty12 » 15 sty 2019, 11:46

Mam już kupioną podstawę wtrysku, będę zmieniał w weekend. Z tym odpięciem ciekawy pomysł - mogę tak w razie problemu przejeździć te dwa-trzy dni? Bo np dzisiaj był problem, musiałem trzymać pedał gazu inaczej auto gasło na luzie. Pomogło dopiero zagrzanie i przełączenie na gaz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl