[B4 1.9 1Z] Pilne. Nie pali audi.
[B4 1.9 1Z] Pilne. Nie pali audi.
Witam mam taki problem że nie odpala audi 1.9 tdi 95r. Błędy jakie wyszły na vagu to 00513 oraz 00532. Potrzebuje pilnie pomocy ponieważ samochód na codzień użytkuje do pracy.
-
- Forum Audi 80
Tak. Słabawy akumulator i wilgoć również mogą spowodować taki błąd.legenda pisze:00532
Na dobry początek sprawdziłbym:
- klemy aku (z czyszczeniem)
- połączenie "masy" z silnikiem
- zaraz powyżej wwym. są złącza alternatora
czujnik walka jak kolega wczesniej pisal moze byc slaby sygnal jak jest za niskie napiecielegenda pisze:00513
to ze nowy akumulator to jeszcze nic nie znaczy ze dobry wez gona test srawnosci i bedziedzieszwiedzial czy jest takidobry z bledow wynika ze nie jest tak sprawny
-
- Forum Audi 80
legenda pisze:Mierzylem to ma 12.5v kręcić, kręci. A czy podpięcie samochodu kablami z innego coś pomoże?
to prad niby jest jak masz miernik to wykrec ten czujnik walka i srawdz omomierzem ile ma ohm i czy wartosc sie zmienia po nagrzaniu go np suszarka do wlosow ,co do wartosci ile ma miec tonie pamietam ale poszukaj nawet na jakies aukcji z nowym powinien producent podawac takie wartosci to sobie porownasz ze swoimi wartosciami
a mialbym prosbe jak bedziesz juz grzebal pod maska moglbys mi na pw zrobic opis wpiecia przewodow do rezystora od wentylatorow bo mam usiebie z tym klopot