[B4 2.0 ABK] przerywa podczasz jazdy
[B4 2.0 ABK] przerywa podczasz jazdy
[2.0 ABK]Siemanko,
ostatnio nabyłem 80-tkę, i mam z nią problemy ;/
Podczas jazdy szarpie, dławi się ch*j wie o co jej chodzi.
Zabrałem się za świece, każda inna jedna 1-punktowa, reszta 3-punktowa.
Mechanik powiedział mi że 1-punktowe jak jest gaz, więc takie kupiłem.
Pierwszy wyjazd po wymianie bomba, powrót koszmarny ...
Więc odłączyłem przepływomierz i jakoś dojechałem do domu. Zadzwoniłem do mechanika i mówi że niebieski czujnik temperatury, więc postanowiłem odłączyć i spróbować.
Po odłączeniu samochód chodzi bez zadnych problemów, nie szarpie, jedzie. Więc kupiłem nowy czujnik zamontowałem i objaw jest ten sam ... Jeżdżę na odłączonym czujniku.
Podłączyłem go pod VAG'a, liste błędów wysyłam niżej.
Zauważyłem że przewód od sony jest urywany przy kolektorze
Jak mieliście podobne problemy to napiszcie gdzie szukać przyczyny, dodam że samochód zachowuje się tak samo na pb jak na lpg
ostatnio nabyłem 80-tkę, i mam z nią problemy ;/
Podczas jazdy szarpie, dławi się ch*j wie o co jej chodzi.
Zabrałem się za świece, każda inna jedna 1-punktowa, reszta 3-punktowa.
Mechanik powiedział mi że 1-punktowe jak jest gaz, więc takie kupiłem.
Pierwszy wyjazd po wymianie bomba, powrót koszmarny ...
Więc odłączyłem przepływomierz i jakoś dojechałem do domu. Zadzwoniłem do mechanika i mówi że niebieski czujnik temperatury, więc postanowiłem odłączyć i spróbować.
Po odłączeniu samochód chodzi bez zadnych problemów, nie szarpie, jedzie. Więc kupiłem nowy czujnik zamontowałem i objaw jest ten sam ... Jeżdżę na odłączonym czujniku.
Podłączyłem go pod VAG'a, liste błędów wysyłam niżej.
Zauważyłem że przewód od sony jest urywany przy kolektorze
Jak mieliście podobne problemy to napiszcie gdzie szukać przyczyny, dodam że samochód zachowuje się tak samo na pb jak na lpg
Ostatnio zmieniony 19 sty 2019, 14:05 przez xGordonx, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
xGordonx pisze:Więc odłączyłem przepływomierz i jakoś dojechałem do domu. Zadzwoniłem do mechanika i mówi że niebieski czujnik temperatury, więc postanowiłem odłączyć i spróbować.
xGordonx pisze:Podłączyłem go pod VAG'a, liste błędów wysyłam niżej.
Piotrku prosze o jakich błedach mowa??? i kto usunął muj tu post?
Przecież to podstawy diagnostyki....
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Gdyby się nie bawił to by ich moze nie było, dlatego pisałem że to podstawa diagnostyki....PieterB pisze:a błędy to przepywka, tps no i może sonda
Podstawa diagnostyki gdy nie znamy stanu przed odczytaniem mówi jasno, kasujemy błędy przejeździmy kilka km i odczytujemy co wychodzi przez ten czas nic nie tykamy...
Wiec to co wkleił znaczy tyle co "NIC"
Ostatnio zmieniony 19 sty 2019, 19:30 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
Wg mnie to cewka, bo mi też jakiś czas temu szalał podobnie i w końcu padł. Kilka błędów wyskoczyło, a okazało się że to cewka, ale po wymianie cewki na używkę (bo nowe to shit u mnie była nowa Beru) wszystko się uspokoiło. Także jeśli masz możliwość podpiąć od kogoś drugą cewkę to proponuje zacząć od tego.