b3 1.8 PM rocznik 1991 - jak mogę sprawdzić sprawność układu ECU? I drugie pytanie: dobrze zweryfikowałem że w moim roczniku mam sterownik 443907311F?
[ Dodano: 2019-01-24, 09:50 ]
EDIT: widzę że wersja z literką "f" jest niedostępna. Czy np 443907311D z passata 1.8 podejdzie do mojego pm?
[b3 1.8 PM] Jak stwierdzić ew. uszkodzenie ECU?
Bo mam taki problem z autem: na zimno po nocy pali i jest ok, na ciepło tak minutę po zgaszeniu tak samo. Za to jak odpalam taki średnio-ciepły, np 2h po zgaszeniu to startuje od strzała ale gaśnie po sekundzie, muszę trzymać wciśnięty gaz. Zrobiłem już chyba wszystko:
-nowy tps plus regulacja
-nowy krokowiec plus regulacja włącznika jałowego
-nowa uszczelka pod zespołem wtryskowym
-zmiana czujnika temp powietrza (na razie na potencjometr dla testów)
-nowy czujnik temp silnika
I dalej to samo. Mam wprawdzie gaz, ale od dawna nie używam żeby wyeliminować jego wpływ na rozjeżdżanie mapy. Restarty ECU itd też były. No i już nie mam pomysłu co innego może być nie tak...
A numer sterownika znalazłem na forum, że rocznik 91 ma z końcówką F bądź bez żadnej literki
-nowy tps plus regulacja
-nowy krokowiec plus regulacja włącznika jałowego
-nowa uszczelka pod zespołem wtryskowym
-zmiana czujnika temp powietrza (na razie na potencjometr dla testów)
-nowy czujnik temp silnika
I dalej to samo. Mam wprawdzie gaz, ale od dawna nie używam żeby wyeliminować jego wpływ na rozjeżdżanie mapy. Restarty ECU itd też były. No i już nie mam pomysłu co innego może być nie tak...
A numer sterownika znalazłem na forum, że rocznik 91 ma z końcówką F bądź bez żadnej literki