[B4] Wymiana przewodów hamulcowych na jeden długi
-
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
[B4] Wymiana przewodów hamulcowych na jeden długi
Witam. Mam do wymiany przewody hamulcowe elastyczne z przodu i niestety bardzo upierdliwym problemem są przewody sztywne, w których śruby się zapiekły ze starości i przy próbie odkręcania efekt wiadomy. Przewody trzeba ciągnąć od pompy nowe. Chcę zastąpić te dwa elastyczne i łącznik jednym długim przewodem, żeby uniknąć w przyszłości problemów z odkręcaniem, np. łącznika. Robił ktoś już coś takiego? Daje radę?
-
- Forum Audi 80
obawiam sie ze dlugi moze sie przecierac po to fabryka dala dwa przewody i siedza ladnie sztywno a co ci szkodzi zostawic ten krotki lacznik nowy kosztuje niewiele albo mozesz sam dorobicZmru pisze: Chcę zastąpić te dwa elastyczne i łącznik jednym długim przewodem, żeby uniknąć w przyszłości problemów z odkręcaniem, np. łącznika. Robił ktoś już coś takiego? Daje radę?
jak wymieniasz z przadu to i z tylu lepiej sprawdz
-
- Forum Audi 80
wiem co masz na mysli ale trzeba zrobic pomiar dlugosc bo z katalogu wychodzi ze z a3 bedzie za krotkiZmru pisze:Myślałem dać długi przewód od A3 8L, wątpię żeby się przecierał bo na przewodzie jest pierścień gumowy, taki jakby odbojnik.
A3:
Przewód hamulcowy elastyczny CORTECO 19026392 Długość [mm]: 468
audi 80
Przewód hamulcowy elastyczny BREMBO T 85 034 Długość [mm]: 310
Przewód hamulcowy elastyczny BREMBO T 85 017 Długość [mm]: 185
nie liczac krotkiej rurki miedzianej daje nam wynik 495mm wiec przy pelnym skrecie moze brakowac,,,