Dobry wieczór, nie dawno kupiłem audi 80 B4 2.0, i mam pytanie ponieważ wymieniam rozrząd i czy muszę wymienić też pompe wody? Słyszałem że tak ale wymiana pompy to dodatkowe 400 zł i czy warto? I czemu pompa wody jest liczona jako oddzielna usługa. [/quote]
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2019-02-28, 18:14 ]
Zapoznaj się z regulaminem forum zanim zadasz jakieś pytanie! A nie będziesz pisał byle gdzie!
[B4 2.0 ABK] Pompa wody
[B4 2.0 ABK] Pompa wody
Ostatnio zmieniony 28 lut 2019, 18:15 przez TrojanPl, łącznie zmieniany 3 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
TrojanPl, _powitania
I nie ten dział.
Sam wkład pompy wody , to jakieś 120 zł.
Zależy też od Twoich zdolności manualnych , bo pompa nie jest napędzana paskiem rozrządu i w każdej chwili można ją wymienić bez ruszania rozrządu.
Jeśli natomiast nie masz takiej mozliwości czy zdolności by samemu coś działać przy aucie , to mozna pokusić się o wymianę pompy wody i płynu chłodniczego.
I nie ten dział.
Sam wkład pompy wody , to jakieś 120 zł.
Zależy też od Twoich zdolności manualnych , bo pompa nie jest napędzana paskiem rozrządu i w każdej chwili można ją wymienić bez ruszania rozrządu.
Jeśli natomiast nie masz takiej mozliwości czy zdolności by samemu coś działać przy aucie , to mozna pokusić się o wymianę pompy wody i płynu chłodniczego.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
A ja dodam że masz cała masę tematów wystarczy użyć google! https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... &sa=Szukaj