[B3 1.6 PP] Auto kręci ale nie odpala .
-
- Forum Audi 80
[B3 1.6 PP] Auto kręci ale nie odpala .
Witam
Prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu .
Audi B3 90 rok silnik 1,6 na gażniku + Lpg.
Auto zgaszone po nocy próba uruchomienia i nic. Rozrusznik kręci auto nie odpala ani na gazie ani na benzynie .Wcześniej zadnych problemów .Instalacja lpg od 5 lat -zero problemów.
Iskara jest paliwo też.
Wymienione : cewka zapłonowa,kopułka,palec,przewody , świece ,filtr paliwa, kostka stacyjki.
Auto nadal kreci ale nie zapala.Nawet po użyciu samostartu i nalaniu benzyny bezpośrednio do gardzieli gaźnika.Pompa paliwa podaje paliwo sparawdzone .
Gdzie szukać dalej przyczyny ?
Prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu .
Audi B3 90 rok silnik 1,6 na gażniku + Lpg.
Auto zgaszone po nocy próba uruchomienia i nic. Rozrusznik kręci auto nie odpala ani na gazie ani na benzynie .Wcześniej zadnych problemów .Instalacja lpg od 5 lat -zero problemów.
Iskara jest paliwo też.
Wymienione : cewka zapłonowa,kopułka,palec,przewody , świece ,filtr paliwa, kostka stacyjki.
Auto nadal kreci ale nie zapala.Nawet po użyciu samostartu i nalaniu benzyny bezpośrednio do gardzieli gaźnika.Pompa paliwa podaje paliwo sparawdzone .
Gdzie szukać dalej przyczyny ?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Sprawdzałem . Jest wszystko jest ok .Pomysły mi sie skończyły .Zastanawiam sie jeszcze nad tym ze padł gażnik ? Bo ani na benzynie ani na gazie nie zapala ...Wszystko co potrzebne do tego aby silnik zapalił sparawdzone jest ok -auto kreci rozruszniiem a nie zapala .Osobiście sie poddałem i auto dostarczyłem do mechanika .
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Jak na lpg nie pali to chyba musiałbyś mieć dziurę w gaźniku albo jego podstawie, bo do LPG jedyne co w gaźniku musi być sprawne to przepustnica.
Iskra jest dobra czy taka że ledwo ją widać?
Iskra jest dobra czy taka że ledwo ją widać?
Jest bo to gaźnik sterowany elektronicznie nawet sondę lambda ma i aktywną elektroniczną stabilizacje obrotów biegu jałowego. Ale zapłon jest wyprzedzany mechanicznie i do sterowania cewki jest osobny prosty moduł.Krzysiek 84 pisze:Sterownik tam jest jakiś :?:
Ostatnio zmieniony 02 mar 2019, 14:29 przez maciek889, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80