[b3 1.8pm] jak zlokalizować wyciek oleju
[b3 1.8pm] jak zlokalizować wyciek oleju
Zauważyłem że moje audi ostatnio znaczy teren na parkingach olejem. Nie jest tego jakoś dużo, ale jednak. Jak zlokalizować skąd cieknie? Jedyne co udało mi się ostatnio zaobserwować to kroplę wiszącą z miski olejowej, czyli pewnie tamtędy się leje, ale nie wiem co poza uszczelką miski mogło nawalić? Czy wyciek spod pokrywy zaworów albo z uszczelniaczy wałka też by ciekł po misce i stamtąd dopiero kapał na ziemię?
Dobra, zacznę od znalezienia wycieku a potem będę myślał
[ Dodano: 2019-03-02, 14:07 ]
Znalazłem miejsce wycieku - uszkodzony jest czujnik ciśnienia oleju umieszczony pod filtrem, cieknie po tej blaszce do której przypina się kabel. Tylko teraz mam dylemat - czujniki są dwa, ten z niebieskim kablem znajdujący się wyżej, i ten pod filtrem który cieknie. To są takie same czujniki, czy mają różne numery? Jak znaleźć ten właściwy?
I pytanie bonus - czy przy zmianie tego czujnika wyleje się bardzo dużo oleju? Niby jest nad miską, ale jednak pod filtrem
[ Dodano: 2019-03-02, 14:07 ]
Znalazłem miejsce wycieku - uszkodzony jest czujnik ciśnienia oleju umieszczony pod filtrem, cieknie po tej blaszce do której przypina się kabel. Tylko teraz mam dylemat - czujniki są dwa, ten z niebieskim kablem znajdujący się wyżej, i ten pod filtrem który cieknie. To są takie same czujniki, czy mają różne numery? Jak znaleźć ten właściwy?
I pytanie bonus - czy przy zmianie tego czujnika wyleje się bardzo dużo oleju? Niby jest nad miską, ale jednak pod filtrem