Pacjent: Audi 80 b4 2.0 abk 115 pb/lpg
Siemka, mam pytanko otóż mój kochany samochód ma problem z odpalaniem gdy sobie postoi oraz poruszania się na pb. Więc tak sytuacja wygląda następująco:
- Wymienione świece
- Wymienione kable
- Wymieniony palec
- Wymieniona kopułka
- Wymieniona cewka
- Wymieniony niebieski czujnik
- Wymieniona uszczelka kolektora ssącego
- Wymieniony filtr paliwowy
- Płukanie zbiornika z brudów
Z rana gdy próbuje odpalić moją bestię muszę ją kręcić co najmniej na dwa razy ;/ Gdy próbuje jechać samochodem na pb nie da się przerywa, szarpie jak by jej benzyny brakowało. Samochód ma jeszcze gaz, gdy na niego przełączę wszystko jest ok, jeździ bezproblemowo
Chciałbym to ogarnąć bo nigdy nie wiadomo czy po drodze nie zabraknie gazu, a trzeba jakoś dojechać do stacji
Mam nadzieje że ktoś pomoże ponieważ już staje na głowie i nie wiem co ją boli
[B4 2.0 ABK] cieżko pali, nie jeździ na benzynie
[B4 2.0 ABK] cieżko pali, nie jeździ na benzynie
Ostatnio zmieniony 09 mar 2019, 13:37 przez xGordonx, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie sprawdzałem, tylko tak na oko ale to żadna diagnoza. Ale wydawało się że jest ciśnienie fest
[ Dodano: 2019-03-09, 11:36 ]
PieterB, od kiedy posiadam samochód nigdy nie strzeliło, ale że nie jestem pierwszym właścicielem to nie wiem jak było u poprzedniego właściciela. Myślisz że przepływomierz? Jak można stwierdzić że to on?
[ Dodano: 2019-03-09, 11:36 ]
PieterB, od kiedy posiadam samochód nigdy nie strzeliło, ale że nie jestem pierwszym właścicielem to nie wiem jak było u poprzedniego właściciela. Myślisz że przepływomierz? Jak można stwierdzić że to on?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Zobacz przynajmniej czy będzie leciało paliwa z odkręconego przewodu powrotnego (ten bez wyjścia na wtryskiwacz rozruchowy to jest powrotny). Bo może pompka na tyle słaba że regulator nawet nie musi paliwa upuszczać.
Zobacz czy klapka w przepływomierzu się nie zacina i samodzielnie wraca do pozycji zamkniętej.
Zobacz czy klapka w przepływomierzu się nie zacina i samodzielnie wraca do pozycji zamkniętej.