Hej,
Mam taki problem z drzwiami pasażera - trzeba bardzo mocno odginać klamkę żeby otworzyć drzwi, zarówno ze środka jak i z zewnątrz. Czy jest tam jakaś regulacja naciągu albo coś podobnego? Co mogę zrobić żeby klamki działały tak jak w innych drzwiach?
[b3 sedan] regulacja klamek?
Od wewnątrz w sumie nie wiem ale z klamką zewnętrzną wygląda to tak - wywalasz boczek a potem tą blachę z szybą. Zostają Ci gołe drzwi i cały mechanizm klamki zewnętrznej masz na wierzchu - z klamki wychodzi dzyndzel, który wchodzi w "uszko" odpowiedzialne za otwieranie zamka. Ten dzyndzel można regulować - jest gwintowany. Wydłużajac go więc, skracasz skok klamki potrzebny do otwarcia drzwi.
Ale myślę, ze w Twoim przypadku, gdy obie klamki mają taki defekt to myślę, ze problem może leżeć w samym zamku w drzwiach - może się zaciera albo coś w tym stylu.
Ale myślę, ze w Twoim przypadku, gdy obie klamki mają taki defekt to myślę, ze problem może leżeć w samym zamku w drzwiach - może się zaciera albo coś w tym stylu.
-
- Forum Audi 80
Zobacz może czy masz sprawne cięgno klamki? Nie pomogę Ci niestety z klamką zewnętrzną, ale u mnie w b4 bardzo źle się otwierają drzwi kierowcy klamką od wewnątrz. Poprzedni właściciel powiedział mi, że do wymiany jest cięgno, natomiast nie miałam jeszcze czasu żeby się za to zabrać więc nie powiem na 100%, ale może warto sprawdzić?