no kurde weż na logikę te zdanie:
"Kedy ciśnienie oleju spadnie poniżej 2.0 barów , a prędkość obrotowa będzie większa od 2000 obr/nim dłużnej niż przez jedną sekundę to styki czujnika ciśnienia 0,9 bara się otwierają lampka kontrolna się zaświeca"
Wytłumacz logicznie mi te zdanie...
Rónież mogli napisać "kiedy ciśnienie oleju spadnie poniżej 1.0 barów a prędkość obrotowa będzie większa od 2000 itd..."
Było by zgodne ja niestety widzę różnicę między 2.0 bara a 1.0 bara widze że tekst był zerżnięty z Pb tylko wstawili 0,9bar.. Niestety ksiażka/i sam naprawiam mają bardzo dużo błędów technicznych o czym sam się przekonałem np przy silniku V6 " Jeżeli był ściągany kolektor dolotowy głowicę trzeba dokręcić o 90st."
[B4 1.9 1Z] Zegary diesel vs benzyna
- antares2000
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
No to dorzucę kolejną książkę, która kłamie i w której znowu jest nieudolne tłumaczenieJarewa pisze:Jak widzimy ksiązka kłamie
[ Dodano: 2019-03-24, 23:09 ]
no czego tutaj Jarek nie kumasz, może mam ci to narysować?Jarewa pisze:"Kedy ciśnienie oleju spadnie poniżej 2.0 barów , a prędkość obrotowa będzie większa od 2000 obr/nim dłużnej niż przez jedną sekundę to styki czujnika ciśnienia 0,9 bara się otwierają lampka kontrolna się zaświeca"
Wytłumacz logicznie mi te zdanie...
W układzie ze sterownikiem to bardzo prosty układ logiczny.. wszystko zależy pod które I/O podpięty jest czujnik obrotów silnika, czujnik ciśnienia oleju oraz kontrolka sygnalizacyjna. Całą robotę robi zastosowany algorytm w sterowniku.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie chce mi się robić testów by ci udowodnić poprostu kiedyś to robiłem bo sie bawiłem AC V6 żeby go ożenić z r4..
Co tu nie rozumiem? jakim cudem kiedy ciśnienie spadnie poniżej 2bar ma się włączyć czujnik 0,9bar?? Zdanie dla TDI powino brzmieć od słów " kiedy ciśnienie spadnie poniżej 0.9bar"
Dobrze że jeszcze nie napisali że dla V6 jest 2bar choć drugie okienko nie wskazuje o jakich silnikach Pb mowa..
Co tu nie rozumiem? jakim cudem kiedy ciśnienie spadnie poniżej 2bar ma się włączyć czujnik 0,9bar?? Zdanie dla TDI powino brzmieć od słów " kiedy ciśnienie spadnie poniżej 0.9bar"
Dobrze że jeszcze nie napisali że dla V6 jest 2bar choć drugie okienko nie wskazuje o jakich silnikach Pb mowa..