Witam jestem nowy i zielony w temacie modzenia aut, posiadam audi 80 1.9 td aaz, pompa lda z wymienionym juz boost pinem z golfa mkII, jednak to dla mnie za malo, w planach IC, wyciecie kata. Jednak najpierw chcialbym podkrecic turbinke i dawke paliwa. Po wymianie boost pina auto dosc troche dymi na czarno , doczytalem sie ze ma za bogata mieszanke paliwa stad moje pytanie jak podkrecic turbine w moim aaz-cie . Posiadam turbinke kkk k03, jednak wszystkie tematy ktore na ten temat przejrzalem posiadaja juz zdjecia ktore wygasly i wciaz nie wiem gdzie znajduje sie owa srubeczka ktora podkreca to cisnienie (manometr cisnienia doladowania juz zamowiony). Na jednych postach pisza o srubie z imbusem i kontra jednak u mnie takowej nie znalazlem. U mnie od gruszki wystaje przet z dwoma nakretkami, czy to nimi reguluje sie to cisnienie ? jesli tak to mam zwiekszac odleglosc nakretek od gruszki czy zmniejszac ? Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam
A i jeszcze jedno pytanie czy turbina kkk k03 posiada zmienna geometrie ?
[80 1.9 TD aaz] Jak podnieść cisnienie doładowania turbiny?
-
- Forum Audi 80
[80 1.9 TD aaz] Jak podnieść cisnienie doładowania turbiny?
Ostatnio zmieniony 24 mar 2019, 19:39 przez insamepl00, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Najprosciej założyć MBC https://allegro.pl/listing?string=MBC&o ... t-1-5-0313
Drugim sposobem jest odkręcenie tej kontry na klucz 10 i skrócenie sztangi i bardziej jak skrócisz tym większe będzie ciśnienie
Drugim sposobem jest odkręcenie tej kontry na klucz 10 i skrócenie sztangi i bardziej jak skrócisz tym większe będzie ciśnienie
-
- Forum Audi 80