[80 b4 2.3 ng ] nie pali na ciepłym silniku
witam moje audi nie pali na bęzynie jak się troszke zagrzeje ?
panie kolego autko jak jest zimne pali na dotyk jak się tylko zagrzeje niechce zapalić na bęzynie wynieniłem czujnik tęperatury pwu pinowy ten przy termostacie podobnież to jest najczestsza przyczyna i nic to nie dało jak zimny pali jak ciepły nawet nie łapie na gazie niema problemu
avalon06: Jeśli masz zamontowany gaz to masz taki sam problem jak ja wydaje mi się że to takie uroki chęci oszczędzania na paliwie spróbuj jechać wyregulować gaz to pewnie pomoże ale gwarancji nie dam bo nie testowałem. Cóż raz spróbowałem instalacji i jeśli fundusze mnie nigdy więcej nie zmuszą to nigdy w życiu takiego błędu nie popełnię pozdr
[80 b4 2.3 ng ]
sie okarze zaczne poszukiwania od tego??????
-
- Forum Audi 80
- Imię: Cezary
Chciał bym odnowić temat, ponieważ właśnie dziś taki problem pojawił się u mnie z tym że da redę odpalić auto ale... bez gazu i jak lekko załapie trzeba wcisnąć od razu gaz.. jak nie odpala trzeba odczekać chwile (chyba go lekko zalewa) i dopiero idzie go jakoś odpalić.. i teraz pytanie jak sprawdzić ten regulator ciśnienia i czy to będzie to??
witam.mam identyczny problem.ale u mnie wydaje mi sie ze to wina gazu.zalozylem gaz jakis miesiac temu i do tej pory z benzyna było wszystko Ok.a teraz jeżeli silnik jest zimny to odpale go bez problemu,natomiast jesli sie nagrzeje zaczynaja falowac obroty i gaśnie. odpalenie na benzynie na rozgrzanym silniku jest nierealne.musze przełaczyc na gaz i wtedy dopiero zapali.wiec co to może byc?? tak nagle z dnia na dzień polecialy mi wtryskiwacze czy rozdzielacz?? przed załozeniem gazu wszystko było ok ....