[all] podpięcie halogenów - jedna wątpliwość
[all] podpięcie halogenów - jedna wątpliwość
Czytałem tutorial apropo podpięcia halogenów, kupiłem przełącznik i chcę się za to zabrać. Widzę w instrukcji, że przełącznik przeciwmgielnych przód podpinamy do przełącznika odpowiadającego za tył żeby użyć tego samego przekaźnika. I tu pytanie - jak to działa w praktyce? Czy jest możliwość uruchamiania obu świateł niezależnie, czy np przy odpaleniu tyłu zapala się automatycznie przód?
Ale rozumiem, też mnie irytują goście kombinujący ze światłami byle tylko nie używać normalnych mijania Dzięki za pomoc i wyjaśnienia
[ Dodano: 2019-04-18, 09:24 ]
Panowie jeszcze jedno pytanie. Mam tutaj schemat instalacji fabrycznej z halogenami. Wnioskuję z niej, że muszę podpiąć:
1. szaro zielony kabel z przełącznika przód do przełącznika tył, bo z niego zapewne idzie do skrzynki bezpieczników (odwrotnie będzie niż w fabrycznej instalacji, ale efekt ten sam)
2. biało żółty jeden idzie do lamp w zderzaku, a drugi do przełącznika tył aby w efekcie włączając tył odpalać też halogeny
3. kabelek brązowy to rozumiem masa podświetlenia przycisku, i ją mogę również poprowadzić do drugiego przełącznika
[ Dodano: 2019-04-18, 09:24 ]
Panowie jeszcze jedno pytanie. Mam tutaj schemat instalacji fabrycznej z halogenami. Wnioskuję z niej, że muszę podpiąć:
1. szaro zielony kabel z przełącznika przód do przełącznika tył, bo z niego zapewne idzie do skrzynki bezpieczników (odwrotnie będzie niż w fabrycznej instalacji, ale efekt ten sam)
2. biało żółty jeden idzie do lamp w zderzaku, a drugi do przełącznika tył aby w efekcie włączając tył odpalać też halogeny
3. kabelek brązowy to rozumiem masa podświetlenia przycisku, i ją mogę również poprowadzić do drugiego przełącznika