Mam problem ze swoim audi 1.9 TDI '94.
Dzieje się to nie zależnie czy silnik pracuje i jest rozgrzany czy dopiero go odpaliłem, dzieje się to podczas jazdy i jak stoję w miejscu. Silnik nagle gaśnie, następnie gdy chce go odpalić rozrusznik nie kręci. Muszę odczekać pewien czas ( czasem jest to 5 min a czasem 12h) następnie odpala.
Był już u wielu mechaników, elektryków i elektromechaników. Nie znam się wgl na mechanice ale wiem że, została sprawdzona pompa paliwa, stacyjka, rozrusznik, przekaźniki, usunięte wszystkie zabezpieczenia np. odcięcie zapłonu. Pewnie wiele innych rzeczy o których teraz nie pamiętam.
Czy miał ktoś podobny problem i jest mi w stanie pomóc??
[B4 1.9 1Z] Gaśnie podczas jazdy, rozrusznik nie kręci.
[B4 1.9 1Z] Gaśnie podczas jazdy, rozrusznik nie kręci.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2019, 15:45 przez Tuchol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Kolego Tuchol, nie zapominaj że to Ty potrzebujesz pomocy, ażeby ją uzyskać trzeba się troszku wysilić i zapoznać chociażby z tym co masz.
Bo pisząc bzdury za przeproszeniem(wprowadzając w błąd i podając pierwszy lepszy symbol silnika) możesz uzyskać błędne info, nie uważasz?
W dodatku jak Ci na to zwróciłem uwagę to należałoby to poprawić. Ja to uczyniłem sam, chodź też nie mam pewności że masz to, bo w profilu jeszcze coś innego podałeś czyli awx.
Bo pisząc bzdury za przeproszeniem(wprowadzając w błąd i podając pierwszy lepszy symbol silnika) możesz uzyskać błędne info, nie uważasz?
W dodatku jak Ci na to zwróciłem uwagę to należałoby to poprawić. Ja to uczyniłem sam, chodź też nie mam pewności że masz to, bo w profilu jeszcze coś innego podałeś czyli awx.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z