[B4 2.0 ABK] Immo i błąd 1176
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
[B4 2.0 ABK] Immo i błąd 1176
Witam,
dzis jadac do pracy zaczela mi migac kontrolka z immo. Troche mnie to zdziwilo ale olalem problem. Po pracy chce odpalic samochod, krece , auto odzywa sie na moment i gasnie, przy tym miga kontrolka immo. Przy 20 probie wlaczania i wylaczania zaplonu, nie zapalila sie owa kontrolka i silnik zaskoczyl na cyk i pojechalem do domu. Narazie jezdzi i odpala bez zarzutu.
Podlaczam Vaga a tam blad 1176 sporadyczny.
Co sprawdzic w pierwszej kolejnosci?
Jak zdjąć na stałe immo?
pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dzis jadac do pracy zaczela mi migac kontrolka z immo. Troche mnie to zdziwilo ale olalem problem. Po pracy chce odpalic samochod, krece , auto odzywa sie na moment i gasnie, przy tym miga kontrolka immo. Przy 20 probie wlaczania i wylaczania zaplonu, nie zapalila sie owa kontrolka i silnik zaskoczyl na cyk i pojechalem do domu. Narazie jezdzi i odpala bez zarzutu.
Podlaczam Vaga a tam blad 1176 sporadyczny.
Co sprawdzic w pierwszej kolejnosci?
Jak zdjąć na stałe immo?
pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Najpewniej pętla indukcyjna na stacyjce nie łączy, możesz ją walnąć kilka razy jak nie będzie chciał odpalać. Zawsze można wsadzić pętle indukcyjną z jakiejś starej wkładki od passata/Audi b5 i w nią wkleić transponder w kluczyka.
Co do wywalenia immo to w ABK pewnie możne kupić deczko starszy komputer i to będzie najpewniejsza metoda pozbycia się. Są też emulatory które wpina się zamiast immoboxa: http://www.autotronika.pl/pl/produkt/vw-promocja.html
Co do wywalenia immo to w ABK pewnie możne kupić deczko starszy komputer i to będzie najpewniejsza metoda pozbycia się. Są też emulatory które wpina się zamiast immoboxa: http://www.autotronika.pl/pl/produkt/vw-promocja.html