Witam,
Problem pojawia sis podczas opadów deszczu takich jak dzisiaj na większością kraju.
Samochód nie ma mocy, szarpie, dlawi sid, obroty faluja
Wtedy trzeba zatrzymać sie, zgasic auto, odpalić ruszyć. Przyjeżdżam kilkaset metrów i znow to samo
Problem ustaje jak auto sie zagrzeje
Gdzie szukać przyczyny?
[B4 2.0 ABK] Zabija go deszcz, brak mocy podczas deszczu
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Zabija go deszcz, brak mocy podczas deszczu
Ostatnio zmieniony 03 maja 2019, 21:43 przez Krzysiek_PL, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Pierwsze co mi się nasuwa to przebicie w układzie zapłonowym. Do sprawdzenia kable, świece, cewka. Najpierw zacząłbym od dokładnego wyczyszczenia szmatką z benzyną ekstrakcyjną wszystkich elementów, jak to nic nie da - nawilżyć kable wodą z opryskiwacza gdy silnik dobrze pracuje, tutaj ostrożnie z cewką zapłonową, by nie zmokła. I nie dotykać pracujących kabli rękoma czy nieizolowanym narzędziem.
szukałbym tak jak wyżej
dorzuć do tego czujnik halla
może podcieka Ci gdzieś też woda z kratki nawiewu wewnętrznego do komputera i coś tak jest przetarte i się zwara robi
ja bym wziął na spokojnie miernik i sprawdzał przejścia pomiędzy bądź na łatwizne jak będzie sucho psikać po kolei wodą oczywiscie nie za duzo po kablach i patrzeć co się bedzie działo
dorzuć do tego czujnik halla
może podcieka Ci gdzieś też woda z kratki nawiewu wewnętrznego do komputera i coś tak jest przetarte i się zwara robi
ja bym wziął na spokojnie miernik i sprawdzał przejścia pomiędzy bądź na łatwizne jak będzie sucho psikać po kolei wodą oczywiscie nie za duzo po kablach i patrzeć co się bedzie działo