[80,b3,1,8s] wysoka temperatura!!
[80,b3,1,8s] wysoka temperatura!!
Witam wszystkich użytkowników tych pięknych Autek :lol:
stałem się właścicielem pięknej Audiczki z pięknym welurowym jasnym wnętrzem i tapicerkami.
Ale do rzeczy,auto kupiłem w niemczech,wszystko było igła oprócz wskażnika temperatury który nie działał.
Po przyjeździe do polski i oględzinach zauważyłem że wtyczka od czujnika temperatury jest wypięta,po jej wpięciu wskażnik pokazuje około 110stopni,i niezależnie czy jade czy auto pracuje na postoju temperatura jedynie się lecituko wacha w okolicach 110stopni.
Wskaźnik jest dobry bo sprawdziłem na drugiej desce rozdzielczej i jest to samo,czujnik kupiłem nowy bez zmian :-x płyn w ogóle się nie gotuje,wentylator chłodnicy się włącza,obieg z chłodnicy jest-dolny wąż gorący,ogrzewanie ukrop :lol: o co chodzi?czyżby lipny nowy czujnik,
stary który był wypięty też tak wskazywał.acha i oczywiście mruga ta cholerna czerwona lampka :oops:
stałem się właścicielem pięknej Audiczki z pięknym welurowym jasnym wnętrzem i tapicerkami.
Ale do rzeczy,auto kupiłem w niemczech,wszystko było igła oprócz wskażnika temperatury który nie działał.
Po przyjeździe do polski i oględzinach zauważyłem że wtyczka od czujnika temperatury jest wypięta,po jej wpięciu wskażnik pokazuje około 110stopni,i niezależnie czy jade czy auto pracuje na postoju temperatura jedynie się lecituko wacha w okolicach 110stopni.
Wskaźnik jest dobry bo sprawdziłem na drugiej desce rozdzielczej i jest to samo,czujnik kupiłem nowy bez zmian :-x płyn w ogóle się nie gotuje,wentylator chłodnicy się włącza,obieg z chłodnicy jest-dolny wąż gorący,ogrzewanie ukrop :lol: o co chodzi?czyżby lipny nowy czujnik,
stary który był wypięty też tak wskazywał.acha i oczywiście mruga ta cholerna czerwona lampka :oops:
Czujnik odpada bo wentylator włącza się za pomocą innego czujnika w samej chłodnicy i przy takiej temp powinien się kręcic jak głupi.
Może jest zakamieniony układ i jest słaby obieg płytu.
A płyn się nie gotuje gdyż w tym układnie wytworzone jest ciśnienie żeby podnieśc temp wrzenia płynu
Sprawdź jak się to zachowuje od startu silnika i sprawdzaj przewody do chłodnicy górny i dolny w miarę nagrzewania auta
Może jest zakamieniony układ i jest słaby obieg płytu.
A płyn się nie gotuje gdyż w tym układnie wytworzone jest ciśnienie żeby podnieśc temp wrzenia płynu
Sprawdź jak się to zachowuje od startu silnika i sprawdzaj przewody do chłodnicy górny i dolny w miarę nagrzewania auta
co podróba to podróba... ja na twoim miejscu wolałbym dać jeszcze te 2 dyszki i kupić oryginał... tylko wtedy masz pewnośćturnet pisze:wszystko już jest ok :mrgreen: :mrgreen: kupiłem inny czujnik firmy Włoskiej EPS i temperaturke ślicznie trzyma na 95st.cena 44zł,nie kupujcie nigdy badziewiarskich czujników firmy Topran za 20zł. :-x
ale skoro narazie działa to też gut
- Brother_red
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- BLUECONECT
- Forum Audi 80
A wg mnie topran to dobra niemiecka firma zamienników- może był to trefny egzemplarz, tak jak napisał kolega wyżej, że eps też 'siadł'... Czasami pech i tyle... Oryginał tak owszem! Tylko jaki? boschhh made in china- każdy wie że to już nie jest boschhh.....
Potwierdzają to nawet elektromechanicy... :shock:
Potwierdzają to nawet elektromechanicy... :shock: