[b4 1.9 tdi 1z] filtr paliwa
[b4 1.9 tdi 1z] filtr paliwa
czy mógłby mi ktoś powiedzieć czym różni sie filtr paliwa pp837 od pp850 :?: :?: bo ceną to napewno :roll: ja zamierzam wymienić i chcialbym się doradzić
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Kiedyś był już podobny temat i padło podobne pytanie jednak pozostało bez odpowiedzi, moje krótkie zdanie filt pp850 zalecany jest przez serwis z tąd jego wieksza cena, a jego kolega pp837 jest tańszym odpowiednikiem o identycznych bądź bardzo zbliżonych parametrach. Praktycznie każdy filtr na rynku zbudowany jest na bazie tej samej technologi i dziła tak samo, nieraz mozna spotkać sie z tym iż ten droższy bedzie na dłuzej (co wg mnie jest totalną bzdurą - zywotność filtra zależy głównie od jakości paliwa). Z tego co wiem to wszyscy kupują ten teńszy (ja również :mrgreen:) i nic jeszcze nikomu sie nie stało.
a czujnik wody wkreci sie w ten filtr :?: :?: bo wiem ze sa odpowiedniki ale ten czujnik sie nie wkreci bo on ma wiekszą srednice, a wogole musi byc ten czujnik :?: :?: ja własnie myslalem o tańszym tym własnei pp837 no bo 70zł to przesada za filtr paliwa, dlatego zapytałem i jak mówisz ze moze byc i ty uzywasz to trzeba kupic i wymienić :mrgreen: podziekowania
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Nie pamietam czy ten czujnik sie wkreca, wicsak czy on juz tam jest... ale skoro has go wymyślił to raczej powinien byc. Poszukaj na forum wiem że było pisane o tym czujniku to dowiesz sie co i jak.karol121 pisze:a czujnik wody wkreci sie w ten filtr bo wiem ze sa odpowiedniki ale ten czujnik sie nie wkreci bo on ma wiekszą srednice, a wogole musi byc ten czujnik
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
ja czujnika nie mam i zawsze jeżdżę na pp837. a co do czujnika to pewnie się wkręca a gwint w odstojniku jak dobrze pamiętam jest taki sam. ale kiedyś z ciekawości rozebrałem na czynniki pierwsze oby dwa filtry i jedyna różnica to to że pp850 ma taką plastikową tulejkę prawie na całej długości filtra, pionowo od strony odstojnika, i to pewnie ma coś wspólnego z tym czujnikiem. tok jak wyżej pisałem nie mam czujnika, i jeżdżę na pp837 i tak zostanie. a co do pp850 to ta cena jest przesadzona. mam takie na półce ale z firmy mayle, po ok 50pln. ale jak ktoś chce go kupić a nie ma czujnika to proponuje mu pp837 i częstszą wymianę bo według mnie to lepsze.