[B4 All] Nabijanie Klimatyzacji czynnik R12 Freon
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Kompresor się różni r12 ma przyłacza węzy od tyłu prosto, a na r132 ma od tyłu ale jest adapter że przyłącze węży jest pod kontem 90st - mówimy dla silników 2.0
i przyłączem r12 w osuszaczu a r132 w chłodnicy
Innych już zmnian nie ma wzrokowych, technicznie tylko jeszcze jest różnica gwintów rurek ma 12 chyba calowe a 132 metryczne
No i jeszcze byc może o ile są naklejki to na sprężarce i na chłodnicy będzie info jaki gaz jaki olej.
i przyłączem r12 w osuszaczu a r132 w chłodnicy
Innych już zmnian nie ma wzrokowych, technicznie tylko jeszcze jest różnica gwintów rurek ma 12 chyba calowe a 132 metryczne
No i jeszcze byc może o ile są naklejki to na sprężarce i na chłodnicy będzie info jaki gaz jaki olej.
A bardziej szczegółowo mógłbyś opisać bo jak podjechałm nabić klime to gość powiedział że mam r12 i nie nabije:D
[ Dodano: 2019-06-26, 12:05 ]
a przyłącze jest jedno przy skraplaczu czy jeszcze gdzieś? Jeśli mam r12 to opłaca się przerabiać czy przekładać klime od nowszego? co radzicie? Przy zmianie na r134a trzeba wymienić oringi i węże gumowe z tego co się właśnie orientuję bo temat na tapecie:)
[ Dodano: 2019-06-26, 12:05 ]
a przyłącze jest jedno przy skraplaczu czy jeszcze gdzieś? Jeśli mam r12 to opłaca się przerabiać czy przekładać klime od nowszego? co radzicie? Przy zmianie na r134a trzeba wymienić oringi i węże gumowe z tego co się właśnie orientuję bo temat na tapecie:)