[Cabrio 1.9 AHU] Zamek klapy, bagażnika nie zachowuje się po
[Cabrio 1.9 AHU] Zamek klapy, bagażnika nie zachowuje się po
Witam, po wciśnięci przycisku dachu zamki nie reagują (dostają na obu kablach 12v niebieski z zielonym paskiem i niebieski z czarnym paskiem, wydaje mi się że na jednym powinien być minus).
Jedyne co się dzieje po wciśnięciu tego przycisku to coś w siłowniku bagażnika (chyba rygiel).
Siłownik bagażnika reaguje tylko na sygnał otwierania (pilot od drzwi) przy próbie zamknięcia drgnie ale się nie cofa (rygiel działa).
Gdzie szukać przyczyny? moduł kabiny komfortu do wymiany? instalacja?
Dodam ,że ktoś i to nie elektryk samochodowy grzebał tutaj ale chyba usunąłem wszystko co na robił (urwane kable przy blacharce)
Jedyne co się dzieje po wciśnięciu tego przycisku to coś w siłowniku bagażnika (chyba rygiel).
Siłownik bagażnika reaguje tylko na sygnał otwierania (pilot od drzwi) przy próbie zamknięcia drgnie ale się nie cofa (rygiel działa).
Gdzie szukać przyczyny? moduł kabiny komfortu do wymiany? instalacja?
Dodam ,że ktoś i to nie elektryk samochodowy grzebał tutaj ale chyba usunąłem wszystko co na robił (urwane kable przy blacharce)
Ostatnio zmieniony 29 cze 2019, 10:45 przez dawidxcom, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
A to że mruga mi ta lampka 10 razy po zapłonie to nie oznacza błędów?Jarewa pisze:Jak ci się połączy to i tak czeka cię niespodzianka i to bardzo duża przez duże "N" wszystkie dane są w systemie binarnym .... Jeżeli oczekujesz grupy i opisy to masz pecha..
Sterownik nie posiada kody błędów wiec nie odczytasz błędów i co naprawic. Jedynie odczytać dane ale to jw.
Jeśli informacje są w kodzie binarnym to są jakieś tabelki by to rozszyfrować?
Co może być przyczyną tego że po wciśnięciu przycisku dachu na siłownikach zamków pojawiają się dwa plusy?
A siłownik klapy się wysuwa (otwiera) a rygiel blokuje jak by był zamknięty.
Mogę nagrać filmik na YT by lepiej zobrazować?
Nie zauważyłem tego komunikatu bo korzystam z forum na telefnie, ale już się poprawiłem.Krzysiek 84 pisze:dawidxcom, Widzę , że nie rusza Ciebie powitanie na grupie i poprawienie tematu.
[ Dodano: 2019-07-12, 22:39 ]
Uruchomiłem vag-com i są takie błędy może to pomoże w diagnozie?
[ Dodano: 2019-08-18, 22:06 ]
up
- Krzysiek 84
- Junior Admin