Witam Panowie mam taki problem.
W ubiegłym roku miałem problem z automatyczną klimatyzacją. Cały czas leciało ciepłe powietrze.
Myślę sobie zrobię go. Udało się. Naprawiłem panel oraz wszystkie silniczki które sterują nadmuchem powietrza. Klimatyzacja chodziła przez pół roku. Nadeszła zima i jakoś nic w tym temacie nie robiłem.
Po zimie przestał się załączać kompresor klimatyzacji i tak jeździłem do dzisiaj. Stwierdziłem sprawdzę szczelność. Układ szczelny ciśnienie cały czas trzyma. Nabiłem do pełna czynnik. 650 g. Wszystkie rurki w samochodzie lodowate. W środku jak daję nawiew na szyby to przez tunel środkowy ten na szybe leci cieple powietrze a po bokach chłodne. Gdy kliknalem na auto to lodowate powietrze wyleciało i za chwilę powrót do ciepłego. Czy macie jakiś pomysł na to co może być?
Audi 80 [2.0 ABK 1995 rok] - nie chłodzi
Wiesz co gąbka mi wylatywała z nawiewów środkowego i bocznych. Coś mi jeszcze tam w podszybiu w środku trzeszczy jakby jakieś liście. Silniczki były zregenerowane wszystkie 3
[ Dodano: 2019-06-29, 10:31 ]
Dzisiaj jeszcze zauważyłem, że kompresor klimatyzacji chodzi głośno..tak jakby jakieś łożysko się rozlatywało. Już rurki nie są tak chłodne.
[ Dodano: 2019-06-29, 10:31 ]
Dzisiaj jeszcze zauważyłem, że kompresor klimatyzacji chodzi głośno..tak jakby jakieś łożysko się rozlatywało. Już rurki nie są tak chłodne.