[B4 1.9 1Z] miga kontrolka świec żarowych
-
- Forum Audi 80
- Imię: Hubert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
[B4 1.9 1Z] miga kontrolka świec żarowych
Witam! Pacjent a4 b5 afn. Często się zapala i wpada w tryb awaryjny. Na vagu błąd 01268 35-00. Dodatkowo czasem trzepie silnikiem na wolnych obrotach i na lewarku od biegów bardzo czuć niezależnie od tego czy kontrolka się zapali czy nie. Poduszki silnika ok prawa od skrzyni wymieniona.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Debata zbędna , wystarczy odczytać sobie ten numer błedu który podaleś i nie ma potrzeby snuć domysłów co jest przyczyną .Choć nawet po twoim opisie ,nie miałbym wątpliwosci ze winny jest nastawnik ...a tak na marginesie to zawsze się zastanawiam co Wy tam za "vagi" macie ,że jakimiś numerami błedów "sypią ",zamiast normalnie nazwać błedy "po imieniu " .Vag com 3.11 zawsze nazywa błedy "po imieniu " ,baa....nawet polski vag nazywa je "po imieniu " i wiadomo czego bład dotyczy ...taki program kótry podaje tylko numer bledu to jakaś pomyłkahubert26w pisze:Na vagu błąd 01268
[ Dodano: 2019-07-02, 21:26 ]
Może być do czyszczenia ,a może być do kalibracji ,po jakimś "specu " co wział się za "regenerację " i poległ przy składaniu na "szczegółach ...jak czasem wpadnie mi w ręce taki "po specu " ,to ręce opadają ,a to luty ,a raczej "smarki " odrywają się pod paznokciem ,a to RSW z dup...y wzięte Pół biedy jak nie czepi sie taki jeden z drugim "wzorca " ,bo wtedy to dopiero cuda sie dziejąhubert26w pisze:Zapomniałem o tym całkiem. Raczej też mam takie przeczucie że nastawnik do czyszczenia