[B4 2.0 ABK] Zakopcone świece i przerywanie
[B4 2.0 ABK] Zakopcone świece i przerywanie
Siemanko kupiłem swoją Audiczke jakieś 3 tygodnie temu miała ona zepsuty termostat który szybko wymieniłem a przy wymianie sprawdziłem świece były strasznie zakopcone wszystkie praktycznie tak samo myślałem że to od niedogrzewania się silnika pojechałem na badanie i przy składzie spalin wyszedł bardzo duży wynik dopiero jak diagnosta przytrzymał na trochę wyższych orotach ok 2500 spadło do normalnych wartości sprawdziłem i świece są dalej zakopcone mam też wrażenie ze trochę za dużo pali a na dodatek przy mocniejszym wciśnięci gazu jak wchodzi już na trochę wyższe obroty 3000+ czasami przerwie na chwile tak jakbym pościł gaz i wcisnął z powrotem co to może być lambda?
Ostatnio zmieniony 30 lip 2019, 21:02 przez master647, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
master647, temat nie raz na forum opisywany, powodów może być co najmniej kilka bez podłączenia pod vaga nie podejmę się jednoznacznie stwierdzić co może być powodem.
Bo może to być i sonda i przepływomierz i czujnik ecu jaki i zapłon np i pewnie coś jeszcze czego nie wymieniłem, a może i kilka na raz. Motor zapewne ma za bogatą mieszankę i dlatego okopci świece.
Także diagnostyka w takich sprawach to podstawa.
ps i radził bym to zrobić jak najszybciej bo zaraz zabije cały wydech sadzą i będzie płacz bo nie jedzie i trzeba wymieniać.
ps2 i zmień profil skoro masz ABK bo SD i tak nigdy nie było w b4
Bo może to być i sonda i przepływomierz i czujnik ecu jaki i zapłon np i pewnie coś jeszcze czego nie wymieniłem, a może i kilka na raz. Motor zapewne ma za bogatą mieszankę i dlatego okopci świece.
Także diagnostyka w takich sprawach to podstawa.
ps i radził bym to zrobić jak najszybciej bo zaraz zabije cały wydech sadzą i będzie płacz bo nie jedzie i trzeba wymieniać.
ps2 i zmień profil skoro masz ABK bo SD i tak nigdy nie było w b4