odgrzebuje temat.
jaki długi powinien być ten śrubokręt? tak żeby nie narobic przypadkowo dziadostwa pod maską
[b3] Awaryjne otwieranie maski
Tak to wygląda w rzeczywistości.
[ Dodano: 2014-04-16, 11:48 ]
Wydaje się to niby proste jak wszystko widać. Jednak, jak maska jest zatrzaśnięta to nic nie widać i miejsca jest na dużo cieńszy śrubokręt. Musi być do tego jeszcze odpowiednio wygięty.
Osobiście wolałbym odkręcić milion śrubek pod spodem i zdjąć osłonę ( jeśli takową ktoś ma ) ,niż ryzykować porysowaniem albo i uszkodzeniem lampy .
[ Dodano: 2014-04-16, 11:48 ]
Wydaje się to niby proste jak wszystko widać. Jednak, jak maska jest zatrzaśnięta to nic nie widać i miejsca jest na dużo cieńszy śrubokręt. Musi być do tego jeszcze odpowiednio wygięty.
Osobiście wolałbym odkręcić milion śrubek pod spodem i zdjąć osłonę ( jeśli takową ktoś ma ) ,niż ryzykować porysowaniem albo i uszkodzeniem lampy .
-
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Chyba najprościej jest włożyć płaski śrubokręt ustawiony pionowo nad lampą i patrząc się w gril przyłożyć go do tego pręta i popchnąć do siebie. U mnie było tak że musiałem jeszcze jedną ręką docisnąć maskę na odciągniętym uprzednio drucie. Po otworzeniu położyłem kamerę na zamku i poszedłem do samochodu pociągnąć kilka razy za wajchę od otwierania maski. Okazało się że wszystko normalnie działa. Nie wiem czemu się zacina ale teraz to 2 min i otwarte. Będę musiał się przyjrzeć temu bliżej.