[B4 2.0 ABK] Wolno się grzeje dobry termostat
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Pierwsze zdjęcie powinno tobie wytłumaczyć , chodzi o to samo tylko żeby było logowane w czasie bym miał podglad jak silnik pracuje jak się zmieniają parametry..
W ogóle loguj wszystkie dostępne grupy bodajże do 006 osobno po 1min to jak wrzucisz dostaniesz rzetelną odpowiedź co w silniku dolega....
W ogóle loguj wszystkie dostępne grupy bodajże do 006 osobno po 1min to jak wrzucisz dostaniesz rzetelną odpowiedź co w silniku dolega....
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Błąd TPSa z kolei mi się nie podoba. Nie masz jeszcze czasami problemów ze sporym falowaniem obrotów?
Dopowiem jeszcze, że przepływomierz jak i TPS dają się naprawić w wielu przypadkach, jeśli nie były wcześniej poważnie grzebane. Oba te czujniki możesz sprawdzić statycznie:
Dopowiem jeszcze, że przepływomierz jak i TPS dają się naprawić w wielu przypadkach, jeśli nie były wcześniej poważnie grzebane. Oba te czujniki możesz sprawdzić statycznie:
na samym włączonym zapłonie (zgaszony silnik) sprawdzić odczyty z TPSa przy delikatnie rosnącym naciskaniu gazu, tak samo ręką sprawdź przepływomierz.
Zakres : przepływomierz jak dobrze pamiętam wartości 0-100%, TPS na pewno 0-ok. 85°, przy czym mają się w obu wartości zmieniać stopniowo i bez żadnych skoków czy przerw.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
to vagujac nie patrzyliście czy pracuje? Trochę to dziwne vagowanie, że tak powiem. A masz 16 bo pewnie sonda stoi na środkumaster647 pisze:Nie obroty wgl nie falują pozatym jak już pisałem po skasowaniu błędów zostaje sam sondy i nie wiem też czy było widać na wolnych obrotach jest 16% powietrza to raczej jedt ok na pewno sprawdze miernikiem sonde i zobacze co to wypluje bo 2 raz troche kolege głupio prosić o zvagowanie
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2019, 19:46 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.